İş kadını Atik: “Milletvekili adayları vatandaşı temsil etmeli”

İş kadını Atik: “Milletvekili adayları vatandaşı temsil etmeli”

İş kadını Atik: “Milletvekili adayları vatandaşı temsil etmeli”

Diyarbakırlı iş kadını Emel Uslu Atik, ülkede artık yanlış seçilmiş tek bir milletvekili bile olmaması gerektiğini belirterek, “Siyasi partilerde aday adaylığı sürecinin ardından başlayacak olan aday belirlemelerinde hatır gönül kayırma olmamalı’’ dedi.
14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayları netleşirken, parti mutfaklarında ise milletvekilliği adaylığı yoğunluğu yaşanıyor. Siyasi partilerin aday belirlemede milletini ve ülkesini temsil edebilecek düzeyde adayların belirlenmesi gerektiğini söyleyen Emel Uslu Atik Eğitim ve Araştırma Vakfı (EUAVAKFI) Başkanı iş kadını Emel Uslu Atik, iki lafı bir araya getiremeyenleri tercih etmemekte fayda olduğunu, kendini bile ifade edemeyen aday veya aday adayı, milletin düşüncesini, ihtiyacını ulusal ve uluslararası platformlarda da ifade edemeyeceğini dile getirdi.
Ülke için çalışacak, dertlenecek, nefer olacak, hizmet bilincinde olacak ve hizmet edecek adaylara ihtiyacı olduğunu kaydeden Atik, “Milletini ve bölgesini gösteriş olarak değil, gönülden sevecek akıllı, vicdanlı, çalışkan, yorulmayan, enerjisi bitmeyen, hesap verebilen, milletini ve ülkesini temsil edebilecek düzeyde vekillere ihtiyacımız var” dedi.
Seçmen artık sırf kendi hayatını değiştirmek için aday adaylığına başvuru yapanları istemediğini aktaran Atik, “Seçmen için vekilin kim olacağı yetkinliği, şahsiyeti, iletişim becerisi, yeniliğe açık olup olmaması her konuda vatandaşlar tarafından sorgulamaktadır. Kendi çıkarları için aday adayı olup, ‘’Kazanamasam bile adım bundan sonra milletvekili aday adayı olarak geçer” düşüncesiyle aday gösterilenlerin karşılığı seçmende yoktur. Milletvekili makamının bir meslek olmadığının bilinci, bu makamın aslında bir sorumluluk olduğunu bilen ve bu görev bilinci ile hareket eden milletvekillerine ihtiyacımız var” ifadelerinde bulundu.


Politika 26.03.2023 12:24:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu