İş yerinde öğrenme ile akademik öğretim birleştirilecek

İş yerinde öğrenme ile akademik öğretim birleştirilecek

İş yerinde öğrenme ile akademik öğretim birleştirilecek

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İstihdam meleği projesinde iş yerinde öğrenme ile akademik öğretimi birleştireceklerini dile getirdi.
Düzce Üniversitesi’nin istihdamı artırmaya yönelik hayata geçireceği “İstihdam Meleği” proje tanıtım toplantısı, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.
Geniş katılımla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin güdümlü istihdam projesi olan “İstihdam Meleği” hakkında bilgiler paylaştı. Proje ile sistematik bir firma-öğrenci eşlemesi modeli önerdiklerinin altını çizen Nigar Demircan Çakar, projede iş yerinde öğrenme ile akademik öğretimi birleştireceklerini dile getirdi. Çakar; Düzce Üniversitesi’yle ihtiyaçlarına uygun ortak müfredat belirleyecek işverenlerin; ilgili öğrencileri seçebileceklerini, eğitici ve mentor desteği verebileceklerini, Yeterlilikler Karnesi oluşturacaklarını bildirdi.

“Herkes kazanacak”
Mezun olan öğrencilere diploma ile birlikte proje kapsamında başarı belgesi de verileceğini belirten Çakar, öğrencilerin bu belge ile söz konusu firmalarda istihdam edilebileceğini ifade etti.
“İstihdam Meleği” projesi ile hem devletin, hem firmaların, hem de Düzce Üniversitesi’nin kazanacağına işaret eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, projeye destek veren herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın ardından görüşlerini dile getiren Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, kamu kurumları ve firma temsilcileri projeye desteklerini vurgulayarak görüş ve önerilerini katılımcılarla paylaştı.


Güncel 16.12.2021 09:57:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: