İSAF Komutanının danışmanı Alper Başak Gazetesi`ni ziyaret etti

İSAF Komutanının danışmanı Alper Başak Gazetesi`ni ziyaret etti

KUZEY Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) - Milletlerarası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) Komutanı General Joseph Dunford`a Türk Danışmanı Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper Osmaniye`ye geldi.  Halen Sivas İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan, Metin Alper, ISAF Komuta Karargahında Polis Danışman olarak görev yaptığını söyledi.

NATODA GÖREV YAPAN İLK TÜRK POLİS

NATO`nun 2014 sonunda Afganistan`dan çekilecek olmasından sonra kurulacak olan "Resolute support mission" karargah destek misyonunda polislik işlerinde danışman olarak görev yapan ekipte Türkiye`den Emniyet Müdür Yardımcısı oalrak kendisinin görev aldığını belirten Alper, "NATO Sivil Polis Danışma Biriminde görev yapan 8 kişilik ekip, Afgan polisinin kalkınması, eğitimi ve hizmetlerinin iyileştirilmesi konusunda komuta kademesine danışmanlık hizmeti veriyor. Nato`da görev yapan İlk Türk polisi olarak görev yapıyorum Daha öncede Kazakistan ve Doğu Timor gibi ülkelerde uluslararası görevlerde bulunmuştum" dedi.

`POLİSLİK İŞLERİNDE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ`

Bir dönem Osmaniye Emniyet Müdürlüğünde Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Alper, "2014 sonunda Afganistan`da ki NATO kuvvetlerinin görevinin tamamlamasına müteakip ülkeden çekilecek olmasından sonra "Resolute support mission" adı altında karargah destek misyonu kurulacak. Bu oluşumun alt yapısı olarak ta NATO Komutanına polislik işlerinde danışmanlık hizmeti vermek üzere bir birim kuruldu. 8 kişiden oluşan bu birimde Türkiye`den de ben görev aldım.  Birimimiz NATO komutanına direk bağlı olarak ISAF Komutanına polislik işlerinde danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulan bir birim. Bu birimde iki Danimarkalı, 2 İtalyan, Romanya, Hollanda Avustralya ve  Türkiye`den de ben olmak üzere toplam 8 kişi görev yapıyoruz. Bizim görev alanımız Afgan polisinin eğitimi, kalkınması ve yeniden düzenlenmesi konularında şuan ki NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford`a stratejik anlamda danışmanlık görevimiz var. Bizde inşallah hem ülkemize layık olduğu şekilde hem de NATO`da temsil edebileceğimiz yere kadar götürmeye çalışıyorum. 2014 Mayıs ayına kadarda bu görevi en iyi şekilde yürütebileceğimi düşünüyorum." dedi.

AFĞAN POLİSİNE SİVASTA EĞİTİM VERİLİYOR

Metin Alper, Afgan polisine Türkiye`de de eğitimler verildiğini belirterek, "Ülkemizde Sivas`ta eğitimler veriliyor. Şuanda ise 3 dönem eğitimlere başlandı. Bin kişinin eğitimi sona erdi. 3`ncü gurup eğitimleri de Haziran`da başladı ve  Kasım sonunda sona erecek ve ülkelerinde çok güzel hizmetler yürütecekler" dedi.

`OSMANİYE`YE GELMEYİ YÜĞREKTEN ARZU EDİYORUM`

Tatil vesilesi ile Osmaniye`ye geldiğini ve görev yaptığı dönemlerde tanıştığı dostlarını ziyaret ettiğini belirten Alper, "Afganistan`daki görevimiz şartlar olarak ağır. Ama ülkemize gelerek zor şartları birazda dostlarımızla vakit geçirip ailemizle tatil yaparak minimuma indirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu ay sonunda Afganistan`a dönüp görevime kaldığı yerden devam edeceğim. Osmaniye`nin benim için ayrı bir yeri var. Burada 2007 yılına kadar emniyetin çok değişik birimlerinde hizmet etme fırsatı bulduk. Bir süre ara verdik ama bir iki yıl sonra tekrar kalıcı görevlerle de bulunmak üzere Osmaniye`ye gelmeyi yürekten arzu ediyorum. Bu konuda da bütün Osmaniyelilerin dualarını bekliyorum." dedi.

BAŞAK`I ZİYARET ETTİ

Diğer yandan meslektaşlarımızla Başak Gazetesi`nde sohbet ederken Metin Alper sürpriz yaparak ziyarete geldi.

Osmaniye`yi ve Osmaniyelileri çok sevdiğini iface eden Alper, özellikle görev yaptığı süre zarfında basından da çok yardım gördüğünü bunun içinde Osmaniye`deki basın mensuplarının çok ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

Başak Gazetesi olarak ziyaretinden dolayı Metin Alper Müdürümüze teşekkür ediyor, Osmaniye`de görev yapan bir dostumuzun Nato Komutanın danışmanı olması da bizim adımıza onur verici bir şeydir.



Güncel 25.10.2016 05:02:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

2

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

3

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

4

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

5

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

6

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

7

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

8

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

9

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

10

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı