Isparta'da hekimler ve sağlık çalışanları Filistin için sessiz yürüyüş düzenledi

Isparta

Isparta'da hekimler ve sağlık çalışanları Filistin için sessiz yürüyüş düzenledi

ISPARTA - Isparta'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

Isparta Belediyesi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları Filistin ve Türk bayrağı açarak Mimar Sinan Caddesi'nden, Mimar Sinan Camisi'ne doğru yürüdü.

Sağlık çalışanları, ellerindeki "Hastaneler, bebekler, çocuklar, kadınlar ve siviller hedef olamaz" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan hemşire Kevser Dilara Bozoğlu, sağlık çalışanları olarak teröre, soykırıma ve işgale karşı yürüyüşün 8. haftasında olduklarını söyledi.

Filistin'de yaşananların insanlık suçu olduğu dile getiren Bozoğlu, "Biz bugün sağlık çalışanları olarak terör, soykırım ve işgale karşı yürüyüşümüzün 8. haftasındayız. Ülkemizin gündemi dağıtılıp, Filistin’e desteğin azaltılmaya çalışıldığının farkındayız. Gazze halkı ise tam 91 gündür uçak ve bomba seslerine yıkıma ve katliama karşı direniyor." diye konuştu.




Yurt Dünya 6.01.2024 18:50:26 0

İlginizi Çekebilir

1

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

2

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

3

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

4

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

5

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

6

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu:

7

Kahramanmaraş'ta "Asrın Felaketinde Gazetecilik Paneli" düzenlendi

8

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 106. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

9

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Antakya İlçe Başkanlığını ziyaretinde konuştu:

10

Dörtyol Kaymakamı Keklik'ten annesi vefat eden çocuğa doğum günü sürprizi