Isparta'da "İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planına" tepki

Isparta

Isparta'da "İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planına" tepki

ISPARTA (AA) - Isparta'da çesitli sivil toplum kuruluslari ve Kudüs Platformu, Israil'in Bati Seria'yi ilhak planina tepki gösterdi.

Ensar Vakfi Isparta Temsilcisi Salih Arslan, Burak Derneginde sivil toplum kuruluslari adina yaptigi açiklamada, Israil'in bu planla Bati Seria'nin büyük bir kismini isgal etmek istedigini söyledi.

Israil'in bu girisiminin bölgede ve uluslararasi toplumda infiale yol açtigini belirten Arslan, "Uluslararasi hukuku ve Birlesmis Milletler kararlarini tanimayarak yillarca sistematik bir sekilde Filistin topraklarini isgal edip, Kudüs'ü de oldubittiye getirerek bölünmez baskent olarak ilan eden Israil, bölge ve dünya barisini bir kez daha derinden sarsmistir." diye konustu.

Israil'in bu tutumu ile sadece Orta Dogu'yu degil, dünya toplumlarini da kaosa sürekledigini vurgulayan Salih Arslan, "Uluslararasi toplum, barisi ve huzuru tehdit eden Israil merkezli kötü örnege son vermek için harekete geçmelidir." dedi.

- "Filistin topraklari Filistinlilere aittir, ilhak edilemez"

Büyük Israil projesi ile Filistin topraklarini isgal edenleri lanetlediklerini anlatan Arslan, sunlari kaydetti:

"Isleyecekleri büyük suçun cezasiz kalmayacagini hatirlatiyoruz. Filistin topraklari Islam topraklaridir. Filistin sahipsiz degildir. Yakarak, öldürerek topraklarimizi isgal etmis olanlar, bir gün buralardan sürülerek atilacaklarini daha iyi bilmelidirler. Zulüm ilelebet baki kalmayacaktir. Filistin topraklari Filistinlilere aittir, ilhak edilemez. 55 STK ve Kudüs Platformu olarak isgalci Israil'i kiniyoruz."



Yurt Dünya 2.07.2020 20:48:34 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Hatay'da konuştu:

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

3

Osmaniye merkezli 3 ilde telefon dolandırıcılığı operasyonu: 10 tutuklama

4

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

5

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

6

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

7

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

8

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

9

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı