İsrail Dışişleri Bakanı Lapid: “İsrail, İran’ın nükleer programını önlemek için tek başına hareket etmeye hazır”

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid: “İsrail, İran’ın nükleer programını önlemek için tek başına hareket etmeye hazır”

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid: “İsrail, İran’ın nükleer programını önlemek için tek başına hareket etmeye hazır”

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İsrail’in İran’ın nükleer programını önlemek için tek başına hareket etmeye hazır olduğunu söyledi.
İran’ın 2015 tarihli nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerinin sekizinci turu, İran ile Fransa, Rusya, Çin, İngiltere ve Almanya’nın katılımı ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İsrail parlamentosunun Dışişleri ve Savunma Komitesi’ne yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’ın nükleer programının yeniden canlanmasını önlemek için tek başına hareket etmeye hazır olduğunu ifade etti. Lapid, İsrail’in temel güvenlik meselesinin İran’ın nükleer programı olduğunu ve temel dış politikasının da bunu engellemek olduğunu belirterek, “Son aylarda bu müzakerelerde yer alan tüm ülkelerle ve her şeyden önce ABD ile yoğun bir diyalog içindeydik. Moskova’ya, Paris’e, Londra’ya ve Washington’a İsrail’in İran’ın nükleer bir devlet olmasına izin vermeyeceğini herkese açıkça söyledik. Elbette uluslararası işbirliği içinde hareket etmeyi tercih ediyoruz, ancak gerekirse güvenliğimiz için tek başımıza hareket edeceğiz" dedi.
İsrail, söz konusu müzakerelerde İran nükleer programının izlenmesine izin veren bir anlaşma bekliyor. İran’ı nükleer anlaşmaya geri döndürme ve ABD yaptırımlarını kaldırma konulu Viyana müzakerelerinin yedinci turu 29 Kasım-17 Aralık tarihleri arasında yapılmış, taraflar İran’ın çıkarlarını kapsayan hükümleri içeren anlaşmanın iki taslağı üzerinde anlaşmıştı.


Güncel 27.12.2021 22:15:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

ALKÜ'den Akseki MYO'ya Togg desteği

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu