İsveç’te Ermenistan’ın saldırılarında hayatını kaybeden Azerbaycanlı siviller anıldı

İsveç’te Ermenistan’ın saldırılarında hayatını kaybeden Azerbaycanlı siviller anıldı

İsveç’te Ermenistan’ın saldırılarında hayatını kaybeden Azerbaycanlı siviller anıldı

İsveç’in başkenti Stockholm’de İşgalci Ermenistan’ın saldırılarında hayatını kaybeden Azerbaycanlı sivilleri anıldı.
İşgalci Ermenistan’ın Azerbaycanlı sivillere yönelik saldırı sürerken, dünyanın dört bir yanındaki Türkler ve Azerbaycanlılar saldırıları kınamaya ve hayatını kaybeden sivilleri anmaya devam ediyor. İsveç’in başkenti Stockholm’deki Sergel Meydanı’nda bir araya gelen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Azerbaycanlılar, Ermenistan’ın saldırılarını protesto ederek, Azerbaycan Büyükelçiliği önünde hayatını kaybeden sivilleri andı. Azerbaycanlılar, büyükelçiliğin önüne karanfiller bıraktı.
İsveç Azerbaycan Derneği Başkanı Sevda Dedecheva yaptığı açıklamada, "Ben İsveç’ in Başkenti Stockholm şehrinde yaşıyorum. Stockholm’de Azerbaycan Büyükelçiliği önünde toplandık. Ben şuna inanıyorum. Çok yakında Karabağ’ı ele geçireceğiz. Bize böyle muhteşem anları yaşatan ordumuza ve Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’e şükranlarımı sunuyorum ve bu etkinliğe katılan bütün Azerbaycanlılara teşekkür ediyorum" dedi.
Azerbaycanlı ünlü Yazar Eluca Atalı ise yaptığı açıklamada, "Ağdam, Gence ve çeşitli şehirlerimizde saldırgan Ermeniler sivillerimizi öldürdüler. Bütün dünya bu olaylara sessiz kaldı. Karabağ bizim ana yurdumuzdur. Ordumuz zafer kazanacaktır. Buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Anma törenine katılan Türkan Jafarzadeh yaptığı açıklamada, "Bende diğer arkadaşlarımla Stockholm’de yaşıyorum. Bugün burada toplanma sebebimiz son zamanlarda Ermenilerin sivillere saldırıp şehit etmesinden dolayı Stockholm’deki Azerbaycan Büyükelçiliği önünde toplandık. Bütün şehitlerimizi andık" dedi.


Güncel 25.10.2020 19:10:02 0

İlginizi Çekebilir

1

32. Golf Mad Turnuvası sona erdi

2

Hatay'da otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

4

Adana'da evde çıkan ve okul lojmanına sıçrayan yangın söndürüldü

5

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

6

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

7

Hatay'da fırtına etkili oluyor

8

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

9

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

10

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu