İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını Erzincanlı gençler İsveç bayrağını yakarak protesto etti

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını Erzincanlı gençler İsveç bayrağını yakarak protesto etti

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını Erzincanlı gençler İsveç bayrağını yakarak protesto etti

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını Erzincanlı gençler kentin meydanında toplanıp İsveç bayrağını yakarak protesto etti.
İsveç’in Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’e düzenlenen saldırıyı kınayan Erzincanlı gençler adına önce basın bildirisi okundu.
Basın bildirisinde, “İsveç’te terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bayrağımıza yönelik provokasyonu ve ardından kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılması olayını Erzincanlı gençler olarak lanetliyoruz. Hz. Peygamberin ümmeti, Hz. Osman’ın soyu, Fatih’in nesli, Abdulhamit’in torunları günü ve saati geldiğinde zaman Ebu Cehil’in torunlarına bu saldırıların hesabını soracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim İsveç halkıyla bir sorunumuz yok. Bütün bu olaylardan İsveç hükümeti sorumludur. Ve bu nedenle İsveç hükümetini protesto ediyor ve bayraklarını yakıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Basın açıklamasının ardından pankart şeklindeki İsveç bayrağı yakıldı. Vatandaşlar tekbir getirerek, alkışlarıyla protestoya destek verdi.


Güncel 23.01.2023 23:37:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

2

Adana'da evde çıkan ve okul lojmanına sıçrayan yangın söndürüldü

3

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

4

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

5

Hatay'da fırtına etkili oluyor

6

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

7

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

8

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu

9

Adana'da Ukraynalı çocuklar için merkez açıldı

10

Salon Hokeyi Erkekler Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı