İYİ Parti Isparta İl Başkanı ve 7 ilçe başkanı partideki görevlerinden istifa etti

İYİ Parti Isparta İl Başkanı ve 7 ilçe başkanı partideki görevlerinden istifa etti

İYİ Parti Isparta İl Başkanı ve 7 ilçe başkanı partideki görevlerinden istifa etti

ISPARTA (AA) - IYI Parti Isparta Il Baskani Fazli Özgür Tandogan, il yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri, Isparta Ilçe Belediye Meclis üyeleri, 7 ilçe baskani ve yönetimleriyle partideki tüm görevlerinden istifa ettiklerini söyledi.

Tandogan, bir otelde düzenledigi basin toplantisinda, "IYI Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un kendisinin milletvekili seçilmesinde rol oynayan" IYI Parti üyelerini ve yöneticilerini hiçe saydigini öne sürerek, partinin kurulusunda ve teskilatlandirilmasinda emegi olmayanlarin parti kurucularina yön vermesinin haddi olmadigini savundu.

Milletin vekilinin milletten üstün olmadigina dikkati çeken Tandogan, "Isparta IYI Parti Aylin Cesur'dan ibaret degildir." dedi.

Asil olanin teskilatlar olduguna vurgu yapan Tandogan, söyle konustu:

"Teskilatlari yok sayanlar ve partimize kayyum atamasi talebinde bulunanlarla yol yürüyemeyiz. Aylin Cesur, ülke gündemini sehit cenazesinde yasanan skandalla uzun süre mesgul etmis, Dinar'da yasanan olayin Isparta Il Teskilatinin kendisine komplo kurdugunu söyleyecek kadar ileri gitmistir. Sehit cenazesine katilacagini bir gün önceden belirtmesine ragmen cenazeye aniden katilmasi gerektigini iddia etmistir. Isparta milletvekili kendi menfaat ve çikarlari dogrultusunda parti içinde ayrimciliga neden oldugu gibi sahsima, ilçe baskanlarima, yönetici ve üye arkadaslarima sürekli hakaret boyutuna varan söylem ve davranislarda bulunmus bu durum artik çekilmez hal almistir. Burdur'daki Salda Gölü ile ilgili yapmis oldugu açiklamada, siyasi nezaketten uzaklasmis, hem Ispartamiz adina hem de mensubu bulundugum IYI Parti adina halkimizda olumsuz sonuçlar dogurmustur."

- "IYI Parti Genel Merkezince yalniz birakildigimizi düsünüyoruz"

Tandogan, IYI Parti Isparta Merkez Ilçe Baskanligi 2. Olagan Kongresi ve mahalle delege seçimleri sirasinda Cesur'un kendi çikarlari dogrultusunda taraf oldugunu iddia ederek, "Divan baskanligi koltuguna oturarak seçimi tarafli yönetme çabasina girdigi gibi subliminal mesajlariyla delegeleri yönlendirmistir. Tüm bu yasananlara ragmen IYI Parti Genel Merkezince yalniz birakildigimizi, haksizliga, hukuk tanimazliga göz yumuldugunu düsündügümüz için toplu halde görevlerimizden istifa etme karari almis bulunmaktayiz." diye konustu.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in her zaman arkasinda duracaklarini belirten Tandogan, açiklamayi kendisinin yani sira Aksu, Atabey, Egirdir, Keçiborlu, Sütçüler, Uluborlu ve Yalvaç ilçe baskanlari adina okudugunu ifade etti.

Tandogan, "Yaklasik 500 üye, partideki görevinden ve bu üyelerden bazilari ise partiden de istifa etti." dedi.




Yurt Dünya 29.07.2020 18:49:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta robotik ve teknoloji festivali düzenlendi

2

Mersin'de serinlemek için dereye giren çocuk boğuldu

3

Kahramanmaraş'ta YKS'ye hazırlanan afetzede öğrenciler için etkinlik düzenlendi

4

Antalya'da otluk alanda çıkan yangın ev ve seralara zarar verdi

5

Osmaniye'de uçurumdan yuvarlanan kamyonun şoförü öldü

6

Osmaniye'de kayıp olarak aranan kişinin cesedi dere yatağında bulundu

7

GÜNCELLEME - Antalya'nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı

8

GÜNCELLEME 2 - Antalya'nın Manavgat ilçesinde ormanlık alandaki yangın kontrol altına alındı

9

Kadavradan rahim nakliyle dünyaya gelen çocuk, pastasını Özkan çifti ile üfledi

10

Aladağ'da liseler arası bilgi yarışması düzenlendi