İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan seçimlere ilişkin ilk açıklama: “Her bir oyun sonuçlara en sağlıklı şekilde yansımasını sağlayacağız”

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan seçimlere ilişkin ilk açıklama: “Her bir oyun sonuçlara en sağlıklı şekilde yansımasını sağlayacağız”

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan seçimlere ilişkin ilk açıklama: “Her bir oyun sonuçlara en sağlıklı şekilde yansımasını sağlayacağız”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, seçim sonuçlarına ilişkin belirledikleri hatalar konusunda Yüksek Seçim Kuruluna itirazlarını yaptıklarını belirterek, “Her bir oyun sonuçlara en sağlıklı şekilde yansımasını sağlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tura kaldığını hatırlatan Zorlu, “Önümüzde daha 11 gün bulunmaktadır. Şunu özellikle vurgulamak isteriz ki, 24 saatin bile uzun olduğu Türk siyaseti için bu süre çok önemli ve kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

“YSK verileri ve ıslak imzalı tutanaklar arasında uyuşmazlık var”
Yaptıkları incelemeler neticesinde Yüksek Seçim Kurulu verileri ile ıslak imzalı tutanaklar arasında uyuşmayan sandıkların olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Zorlu, “Karşılaştırmalarımız sonucu tespit ettiğimiz bütün maddi hatalara ve usulsüzlüklere karşı dün saat 15.00 itibarıyla İlçe Seçim Kurullarında düzeltme taleplerimizi ve itirazlarımızı yapmış bulunuyoruz” diye konuştu.

“Her bir oyun sonuçlara en sağlıklı şekilde yansımasını sağlayacağız”
Tespitler doğrultusunda itirazlar yapıldığını belirten Zorlu, “Her bir oyun sonuçlara en sağlıklı şekilde yansımasını sağlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımızın seçim sonuçlarına yönelik endişelerinin farkındayız. Tespitlerimiz ve itirazlarımızın neticesine ve değişimine göre ortaya çıkan tabloyu milletimizle hızlı bir şekilde paylaşacağız” açıklamasında bulundu.


Politika 17.05.2023 17:02:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

2

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

3

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

4

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

5

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

6

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

8

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

9

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

10

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu: