İZOLE TATİLİN ALTERNATİF ADRESLERİ YAYLALAR - Doğaseverlerin huzur bulduğu adres: Yavşan Yaylası

İZOLE TATİLİN ALTERNATİF ADRESLERİ YAYLALAR - Doğaseverlerin huzur bulduğu adres: Yavşan Yaylası

İZOLE TATİLİN ALTERNATİF ADRESLERİ YAYLALAR - Doğaseverlerin huzur bulduğu adres: Yavşan Yaylası

KAHRAMANMARAS (AA) - ISMAIL HAKKI DEMIR - Kahramanmaras'ta yesilin her tonunun görülebildigi Yavsan Yaylasi, dogal güzellikleriyle ziyaretçilerine doyumsuz manzaralar sunuyor.

Kent merkezine 36 kilometre uzakliktaki, Türkiye'nin 39'uncu tabiat parki ilan edilen Yavsan Yaylasi, 3 bin 480 dekarlik büyüklügüyle dikkati çekiyor. Bölgede 67 familyaya ve 287 cinse dagilmis 529 tür ve tür alti seviyede bitki çesitliligi bulunuyor. Bunlarin 65'i ise kayitlarda endemik olarak yer aliyor. Bilim dünyasini ilgilendiren bu yönünün yaninda yayla, doga tutkunlarinin ilgisini çekiyor.

Yavsan Yaylasi'nda dünyada yayilis alani daralan agaç türleri de bulunuyor.

Dogal güzelligiyle Karadeniz yaylalarini aratmayan Yavsan, kente yakinligiyla doga tutkunlarinin tercihi oluyor.

Özellikle hafta sonlari doga turlarinin ugrak mekani olan yaylaya gelenler, soguk suyu, serin havasi ve kus sesleriyle buranin güzelliklerini doyasiya yasiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda Kahramanmaras Valiliginin aldigi karar dogrultusunda yaklasik 3 ay boyunca misafirlerini agirlayamayan yayla, yeniden eski günlerine dönmeye basladi.

Yaylada kamp alanlarinda hem çadir kurup konaklayabilme hem de piknik yapabilme imkani bulan ziyaretçiler, sicak havalarda, özellikle hafta sonlari buranin yolunu tutuyor.

- "Vatandaslar yogun ilgi gösteriyor"

Doga Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaras Sube Müdürü Haci Kalinkütük, AA muhabirine yaptigi açiklamada, hem endemik bitki çesitliligi hem de 1600 rakimdaki serin havasiyla Yavsan Yaylasi'nin dogayla iç içe yasamak isteyen vatandaslarin ilgisini çektigini söyledi.

Alanin doga harikasi bir yer oldugunu aktaran Kalinkütük, "Yayla, serin havasi ve bol oksijeninden dolayi yogun talep görüyor. Özellikle sicak yaz aylarinda çevre illerden insanlarin buraya geliyor. Yaylaya, serin ortamda güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen vatandaslarimizin yogun ilgi gösteriyor." diye konustu.

- "Havasi her seye deger"

Gaziantep'ten gelen Mehmet Mesegülü de serin havasi, buz gibi suyu ve dogal ortami tercih ederek hafta sonu tatili yapmak istedikleri için Yavsan'a geldiklerini belirterek, "Sicaklardan kaçtik geldik. Havasi da serin tam istedigimiz gibi." dedi.

Kent merkezinden gelen Halil Gök ise sehirde sicaktan bunaldiklari için Yavsan Yaylasi'na geldiklerini belirtti.

Yaylada güzel bir ortamin bulundugunu ifade eden Gök, "Dogayla iç içe her kese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Bazi doktorlarin bile hastalarini bol oksijenden dolayi buraya gönderdigini biliyorum." ifadelerini kullandi.

Kilis'ten gelen Ahmet Sütçü ise Yavsan Yaylasi'nin daha serin oldugunu duyduklari için ailece geldiklerini söyledi.

Sütçü, "Çok güzel havasi var. Herkesi yaylaya çikmaya tavsiye ederim. Burada çok güzel egleniyoruz. Yavsan Yaylasi'nin havasi her seye deger." degerlendirmesini yapti.



Yurt Dünya 21.07.2020 11:44:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Saimbeyli'de öğrenciler şenlikte eğlendi

2

Salda Gölü yakınına bırakılan geyiği bir gencin sevmesi kamerada

3

Hatay'da tırın çarptığı kişi yaşamını yitirdi

4

Antalya'da şarampole devrilen otomobildeki 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

5

Antalya'nın iç sularında kaçak balık avına dronlu takip

6

Yolcu gemisi "L'austral" Alanya Limanı'na demirledi

7

Adana'da kavgada iki kişi yaralandı

8

Adana, Hatay ve Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı

9

Burdur'da amatör futbol maçında arbede çıktı

10

Antalya'da Karacaören şenlikleri kapsamında motosiklet yarışları düzenlendi