JAK timi, kayak merkezinde tatbikat gerçekleştirdi

JAK timi, kayak merkezinde tatbikat gerçekleştirdi

JAK timi, kayak merkezinde tatbikat gerçekleştirdi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Hesarek Kayak Merkezinde arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.
Senaryo gereği telesiyejin arızalanması sonucu vatandaşın telesiyejde mahsur kalarak donma tehlikesi ile karşı karşıya kalması olayı Jandarma Arama Kurtarma Timlerine bildirildi. Jandarma Arama Kurtarma timince olay yerine gidilerek mahsur kalan vatandaş, halatlar yardımıyla emniyetli bir şekilde telesiyejden kurtarıldı. Tahliye edilen vatandaşın 112 sağlık ekiplerine yönlendirilmesi sonucu tatbikat sona erdi.
Yine senaryo gereği, yoğun kar ve sis nedeniyle arazide kaybolan vatandaşı arama tatbikatı da yapıldı. Jandarma arama kurtarma köpeği Abalı’nın da katıldığı tatbikatta, kaybolan ve soğuktan donmak üzere olan vatandaşın yeri tespit edildi. Ekipler tarafından ilk müdahalenin ardından sedyeye alınan kişi, bulunduğu yerden kurtarıldı.
Jandarma Arama Kurtarma timlerinin, kış turizm merkezlerinde emniyet ve asayişin sağlanarak doğa sporları yapılan ormanlık bölgelerde önleyici kolluk faaliyetlerine devam edeceği kaydedildi.


Yurt Dünya 9.01.2023 11:33:25 0

İlginizi Çekebilir

1

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

2

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

4

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

6

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

7

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

8

Trabzonspor'un Antalya deplasmanındaki takım otobüsüne taşlı saldırı

9

Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

10

Spotify yeni ofisi ve yönetimiyle Türkiye'ye olan bağlılığını güçlendiriyor