Jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

Jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

Jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

Ardahan’da halk arasında "deli bat bat" olarak bilinen otu yiyen 5’i çocuk 7 kişi zehirlendi. Uzmanlar, bu otun fazla tüketilmesinin ölüme bile götürebileceğini söyledi.
Ardahan’da halk arasında "deli bat bat" olarak bilinen otu yiyen 5’i çocuk 7 kişi zehirlendi. Ardahan il jandarma komutanlığı ekipleri, baharın gelmesiyle bilinçsizce tüketilen ve yörede halk arasında “deli bat bat” olarak bilinen otun tüketilmemesi konusunda uyarı anonsları yaparak vatandaşları uyardı.
Uzmanlar, halk arasında ‘deli bat bat’ diye nitelendirilen otun kalpte ölümcül ritim bozukluklarına yol açtığını söyledi. Halk arasında ‘deli bat bat’ diye bilinen bitkinin tatlı sıvı salgılamasından dolayı çocuklar tarafından çok sevildiğini aktaran uzmanlar, “Bu bitkinin çiçekleri veya kökleri yenildiği zaman ateş basması, yüzde kızarma, göz bebeklerinin büyümesi, terlemede azalma ve idrara çıkamama görülüyor. Hasta bilincini yitiriyor. Olmayan şeyleri görüyor. Kalpte ritim bozukluğuna yol açıyor. ’Deli bat bat’ otundan en fazla çocuklar zehirleniyor. Tarlada yoruluyor, acıktıktan sonra bu bitkiyi yiyorlar. Düzelmeleri bir haftayı buluyor. İlk 3 saatte erken müdahale çok önemli" dedi.


Yurt Dünya 16.04.2021 11:12:45 0
Anahtar Kelimeler: jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

İlginizi Çekebilir

1

OMSAN Lojistik öz mal filosunu 500 milyon liralık yatırımla yeniledi

2

Vodafone ve Turna.com uçak bileti kampanyası başlattı

3

ŞOK Marketler biberlerde pestisit analizi yapacak

4

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

6

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

7

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor

8

Antalya'da bir kişi aracında ölü bulundu

9

Mersin'de kuyumcuyu soyan zanlı tabancayla havaya ateş ederek kaçtı

10

Türkiye'de her 10 tüketiciden 8'i daha akıllı ve enerji verimli cihazlar istiyor