Jitomir Belediye Başkanı Sukhomlyn: “Rusya, Ukrayna ordusuyla değil tüm Ukrayna’yla savaştığını anladı”

Jitomir Belediye Başkanı Sukhomlyn: “Rusya, Ukrayna ordusuyla değil tüm Ukrayna’yla savaştığını anladı”

Jitomir Belediye Başkanı Sukhomlyn: “Rusya, Ukrayna ordusuyla değil tüm Ukrayna’yla savaştığını anladı”

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in batısında yer alan Jitomir şehrinin Belediye Başkanı Sergiy Ivanovych Sukhomlyn, “Rusya, Ukrayna ordusuyla değil tüm Ukrayna’yla savaştığını anladı” dedi.
Rusya-Ukrayna savaşında 1 ay geride kalırken, ülkede birçok nokta Rus ordusunun saldırılarının hedefi olmaya devam ediyor. Ülkenin batısı ve doğusu arasında köprü görevi gören ve Avrupa’dan gelen yardımların Ukrayna’nın başkenti Kiev’e ve diğer saldırı altındaki şehirlere ulaştırılmasında kilit rol oynayan Jitomir, hemen her gün Rus ordusunun saldırılarının hedefi oluyor. Jitomir Belediye Başkanı Sergiy Ivanovych Sukhomlyn yaptığı açıklamada, şehirlerinin her gün vurulduğunu belirterek, “Bu 1 aylık savaş, Rus ordusuna ilişkin efsaneleri asılsız kıldı. Ukrayna başarılı şekilde Rus ordusunu vuruyor. Jitomir her gün roketlerle vuruluyor. Dün de roketlerle vuruldu. Çünkü şehrimizde çok fazla askeri üs var. Jitomir’de Avrupa’dan gelen çok fazla insani yardım toplanıyor. Jitomir’den diğer bölgelere yardımlar dağıtılıyor. Bu yüzden işgalciler için Jitomir’in lojistiğini bozmak çok önemli” dedi.

"Ruslar, onları çiçeklerle karşılayacağımızı düşündü"
Ukrayna halkının Rus ordusuna direndiğini belirten Sukhomlyn, “Rusya Ukrayna’ya girdiğinde onları bazı şehirlerde çiçeklerle karşılayacağımızı düşündü. Ancak Rusya hemen hemen tüm şehirlerin saldırılara karşı direnip savaştığını gördü. Halk onları çiçeklerle karşılamıyor, meydanlara inip Rusların şehirlerini terk etmeleri için protesto ediyor. Rusya, Ukrayna ordusuyla değil tüm Ukrayna’yla savaştığını anladı. Bundan dolayı Rusların şu anki taktiği sivilleri korkutmak ve evlerini yıkmak. Böyle bir durumda insanlar daha da çok birbirine kenetleniyor. On binlerce insan ülkesini korumak için Ukrayna ordusuna katıldı. Jitomir’de okullar vuruldu, hastaneler, anaokulları ve evler hasar gördü. Sivil alanlar vuruldu” şeklinde konuştu.


Güncel 30.03.2022 10:06:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı