Kâbe’de 7 ay sonra cemaatle ilk namaz kılındı

Kâbe’de 7 ay sonra cemaatle ilk namaz kılındı

Kâbe’de 7 ay sonra cemaatle ilk namaz kılındı

Suudi Arabistan’da korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi’de 7 ay sonra yeniden cemaatle namaz kılındı.
Çin’de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan korona virüs nedeniyle Suudi Arabistan’daki yetkilikler, 7 ay önce virüsün yayılmasına engellemek için Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’nin kapalı kalmasına karar vermişti. Uzun süre sonra Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi’de cemaatle ilk namaz kılındı.
Mekke kentindeki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi İşleri (Harameyn) Başkanlığının resmi sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, “Korona virüsün yayılmamasına yönelik tedbirler kapsamında Mescid-i Nebevi’de askıya alınan cemaatle namazlar yeniden kılınabiliyor. Mescid-i Nebevi’nin namaza açılması münasebetiyle bütün Müslümanları tebrik ediyoruz” denildi.
Suudi Arabistan, korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 7 aydır durdurduğu umre ziyaretlerini de kademeli olarak başlatmıştı. İlk umre ziyaretleri 4 Ekim’de başlamıştı. Yurt dışından gelen yabancı ziyaretçiler ise 1 Kasım’dan itibaren umre ziyareti yapabilecek.


Güncel 18.10.2020 14:05:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Tat Gıda hazır yemek kategorisinde çeşitliliğini artırdı

2

Lezita "Gulfood 2026"da ürünlerini tanıttı

3

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "10. Tematik Kış Eğitimciler Kampı" programında konuştu:

4

Genç sporcularda performans baskısı zihinsel sağlığı tehdit ediyor

5

Çukurova Üniversitesi dekanları, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Antalya'da olumsuz hava koşullarından etkilenen sera çiftçilerini ziyaret etti

7

Hatay'da istinat duvarına çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

8

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

9

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

10

TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi Antalya Şehir Hastanesi Şubesi açıldı