Kadınlar, Temel Makyaj Kursu’nda kendilerini geliştiriyor

Kadınlar, Temel Makyaj Kursu’nda kendilerini geliştiriyor

Kadınlar, Temel Makyaj Kursu’nda kendilerini geliştiriyor

Bağcılar Belediyesi tarafından açılan Temel Makyaj Kursu’na kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, hem günlük hayatta kendi makyajlarını yapıyor hem de verilen sertifikalarla güzellik merkezleri, kuaför salonları gibi yerlerde çalışma imkânı buluyor.
Bağcılar Belediyesi tarafından açılan ve Bağcılar Belediyesi Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi’nde yaz döneminde de hizmet veren Temel Makyaj Kursu’na kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Haftanın üç günü bir araya gelen kadınlar, Kuaförlük ve Cilt Bakamı uzmanı Gülümser Kılıç’tan günlük ve gece makyajı üzerine eğitim alıyor. Ellerine kalemleri, allıkları, fondöten fırçalarını alan kursiyerler, Kılıç’ın anlattıklarına uyarak makyaj yapmayı öğreniyor. Yüz anatomisi, hijyen, makyaj malzemelerinin kullanımı gibi teorik bilgiyi alan kadınlar, birbirleri üzerinde pratik yaparak doğru makyaj yapmayı öğreniyor.

“Kendi ciltlerini tanıyarak makyaj yapmalılar”
Makyajda en büyük hatanın kişinin kendi cildini tanımaması olduğunu belirten Kuaförlük ve Cilt Bakamı uzmanı Gülümser Kılıç, “Öğrencilerimiz birkaç dersten sonra bugüne kadar yaptıkları makyajın yanlış olduğunu fark ediyorlar. Kendi yüz şekillerini ve ciltlerini tanıyıp ona uygun tonda ürünleri kullanmaya başlıyorlar. Kursumuzun iki faydası var. Burada aldıkları eğitimle hem kendi günlük ve gece makyajını yapıyorlar hem de elde ettikleri sertifikalarla güzellik merkezi, kuaför salonu ve televizyon kanallarında makyöz olarak çalışabiliyorlar. İsteyenler gerekli şartları sağladıktan sonra kendi işyerlerini de açabilir” diye konuştu.

“Bu kursun bana katkısı çok oldu”
Kursun katkısının olduğunu ve makyaj tekniğini öğrendiğini dile getiren Zerrin Simo,”Makyaj yapmayı biliyordum ama doğru yöntemleri bilmiyordum. Şimdi doğru yöntemleri öğrendim. Yanlış makyaj yapıyormuşum. Bu kursun bana katkısı çok oldu” dedi.


Güncel 11.08.2022 13:01:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Yapı Kredi Yatırım 2026 strateji raporunu yayımladı

2

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

3

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi

4

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

5

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

6

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

7

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

8

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

9

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

10

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi