Kağızman’da kayısı ağaçları çiçek açtı

Kağızman’da kayısı ağaçları çiçek açtı

Kağızman’da kayısı ağaçları çiçek açtı

Anadolu’nun kayısı ambarı olarak bilinen Kars’ın Kağızman ilçesinde kayısı ağaçları beyaz çiçeklerini açarken, ilçe adeta beyaza büründü.
Kağızman’da çiçek açan kayısı ağaçları kartpostallık görüntüler ortaya çıkarırken, kayısı yetiştiricilerinin 2023 yılının bereketli geçmesi dileklerinde bulundu.
Aras Nehri yatağında bulunan ve Türkiye’nin kayısı üretimindeki önemli yerlerinden birisi olan Kağızman’daki kayısı bahçelerinde adeta renk cümbüşü yaşanıyor.
Kayısı ağaçlarının çiçek açtığını ifade eden kayısı yetiştiricileri, "2023 yılında Kağızman kayısısı çiçeklerini açtı. Bu yıl Kağızman kayısısından iyi bir rekolte bekliyoruz. Kısa bir soğuk dönemimiz oldu. Ama çok şükür fazla bir etkilenme olmadı. Kağızman kayısısının en büyük özelliklerinden bir tanesi sulu olması ve sofralık olması, alyanak denilen bir çeşide sahibiz. Kağızman kayısısının tadı diğer bölgelere oranlara daha iyi ve daha kalitelidir" dedi.
Öte yandan, beyaz çiçekleriyle gelinlikleri andıran kayısı ağaçları, Kars-Kağızman Karayolu kenarını adeta beyaz bir perdeyle süslüyor.


Güncel 10.04.2023 10:11:48 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Hatay'da konuştu:

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı

3

Osmaniye merkezli 3 ilde telefon dolandırıcılığı operasyonu: 10 tutuklama

4

Hatay'da öksüz ve yetim çocuklar trafik denetimine katıldı

5

Adana'da metruk inşaatın ikinci katından düşen kişi hayatını kaybetti

6

Kahramanmaraş'ta apartmanda yaşanan doğal gaz patlamasında 1 kişi yaralandı

7

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

8

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

9

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı