Kahramanmaraş'ın "gizemli gölü" sıcaktan bunalanları serinletiyor

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın "gizemli gölü" sıcaktan bunalanları serinletiyor

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'in dogal güzellikleri arasinda yer alan ve kaynagi tespit edilemedigi için gizemini koruyan Yesilgöz Gölü, sicaktan bunalanlarin ilgisini çekiyor.

Kent merkezine 60 kilometre uzaklikta merkez Onikisubat ilçesine bagli Tekir Mahallesi'ndeki Yesilgöz Gölü, dört mevsim kendine özgü yansittigi rengi kadar kaynagi bulunamayan gizemli yönüyle de ilgi uyandiriyor.

Birçok su alti arama kurtarma grubunun çalismasina ragmen kaynagi saptanamayan göl, sicaktan bunalan vatandaslari da kendine çekiyor.

Piknik yapmak isteyenlerin tercihi olan ve dogal akvaryumu andiran Yesilgöz Gölü, yeni evlenen çiftlerin de ugrak yeri oluyor.

Albümlerinde gizemli gölü koymak isteyen çiftler, özellikle hafta sonu buranin yolunu tutuyor.

Gaziantep'ten gelen Salman Kerim, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sürekli Kahramanmaras'a gelerek Yesilgöz'de de zaman geçirdiklerini söyledi.

Adana'dan gelen Semi Yalin da gölün adeta bir dogal akvaryumu andirdigini belirterek, bu güzelligin daha iyi korunmasi gerektigini ifade etti.

Tatil rotalarin gizemli göl için degistirdiklerini ifade eden Yalin, her yönüyle gölün mükemmel oldugunu bildirdi.

Olcay Mutluoglu ise Hatay'dan geldiklerini, dügün albümlerinde Yesilgöz'ün de olmasi için fotograf çekimi yaptirdiklarini kaydetti.



Spor 6.07.2020 13:00:15 2
IBRAHIM Pak
7.07.2020 18:17:01
Yeşilgöz ve devamı olan dere ,mutlaka kirletilmekten korunması gerekir bir DOĞA HARİKASIDIR. KAHRAMANMARAS BÜYÜK ŞEHİR burasını IHMAL ETMEMELIDIR. Çevredeki yerleşimlerin kanalizasyonları bu DOĞA HARİKASI akarsuyu kirletiyor. Hâlbuki ; eskiden burada Dünyanın ENDEMİK TÜRÜ olan kırımızı BENEKLI gerçek ALABALIKLARI yaşıyordu. Şimdi yerinde YELLER esiyor.

Mustafa Gökhan
6.07.2020 18:00:18
Araç girişi para, tuvalet para, oturacak yer para, araç park yeri para... Neden tercih edilecek ki

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de sağanaktan etkilenen alanlarda temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor

2

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Osmaniye'de konuştu:

3

Hatay'da depoda 642 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

4

Bakan Bayraktar: Türkiye’nin nükleer serüveninde bu yıl hedefimiz ilk elektriği üretmek

5

Sağlık Bakan Yardımcısı Okumuş, Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi'nde konuştu:

6

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kentteki önemli projeleri inceledi

7

Antalya'da dün kaybolan kadın havalimanında bulundu

8

Milli füzeleri prangadan kurtaran motorlar ilgi odağı

9

Şişecam Bulgaristan üretim tesisindeki kaplamalı cam hattı yatırımını tamamladı

10

Mersin'de Toros Yörüklerini Yaşatma Derneği kuruldu