Kahramanmaraş'ta "En iyi Narkotik Polisi Anne" projesi tanıtıldı

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta "En iyi Narkotik Polisi Anne" projesi tanıtıldı

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'ta "En iyi Narkotik Polisi Anne" projesinin tanitimi yapildi.

Tanitim programi, Il Emniyet Müdürlügü Sehit Emniyet Müdürü Altug Verdi Konferans Salonu'nda 60'a yakin annenin katilimiyla düzenlendi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde görevli personel tarafindan annelere yönelik görsel sunumlar yapildi.

Bu mücadelede polisiye tedbirlerin yaninda annelere de önemli bir görev düstügü belirtildi.

Programda konusan Vali Ömer Faruk Coskun, Emniyet Müdürlügünün narkotik suçlarla mücadelesine kararlilikla devam ettigini ve bu kapsamda 2020 yilinda düzenlenen operasyonlarda uyusturucu madde ticareti yapma suçundan yakalanan 322 süpheliden 204'ü tutuklandigini, ayni dönem içerisinde 874 kisiye narkotik madde kullanmaktan adli islem yapildigini söyledi.

Içisleri Bakanliginca hayata geçirilen En Iyi Narkotik Polisi Anne Projesi'nin bu çalismalarda önemli bir yer tutacagini belirten Vali Coskun, "Bakanligimizca uyusturucu bagimlilari üzerinde yapilan son arastirmada, bagimlilarin yüzde 90'a yakininin annesinin ev hanimi oldugu, madde bagimlilarinin uyusturucu kullandigi yerler siralamasinda, ilk siranin yüzde 47,5 ile kendi evi çiktigi ortaya çikmistir. Bu gerçek polisiye tedbirlerin yaninda annelere düsen görev ve sorumlulugu daha da arttirmaktadir." dedi.

Annelerin evde çocuklarin davranislarini izlemesi gerektigini anlatan Coskun, kimlerle arkadaslik yaptiklarinin takip edilmesini, çocuklarla iletisim kurarken göz temasinin asla kopartilmamasini, her ne kosulda olursa olsun çocuklardan sevgi ve sefkatin esirgenmemesini istedi.

Coskun, proje kapsaminda sehrin her mahalle ve semtinde farkindalik ve bilinçlendirme çalismalari yürütülecegini, kamu kurum ve kuruluslarinin da ailelerin çocuklarini narkotik maddelerden nasil koruyacagina iliskin bilgilendirme ve bilinçlendirme çalismalarina devam edecegini kaydetti.




Yurt Dünya 18.11.2020 16:30:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

2

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

3

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı

4

Burgan Bank, Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

5

Borusan Otomotiv sektörel dönüşümü değerlendirdi

6

Osmaniye'de Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakaları yapıldı

7

Mut ilçesinde öğrencilere Togg'un T10X modeli tanıtıldı

8

Okul sporları Kick boks müsabakaları yoğun katılım

9

Mersin'de Akdeniz Belediyesince yenilenen parka şehidin adı verildi

10

Osmaniye'de 122 üreticiye ekipman desteğinde bulunuldu