Kahramanmaraş'ta Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde Filistin'e destek amacıyla "Fetih Yürüyüşü" yapıldı.

Yatsı namazının ardından Mahmut Esad Coşan Camisi avlusunda bir araya gelen grup adına açıklama yapan AGD İl Temsilcisi Yunus Kır, İsrail'in Filistin halkına yönelik tutumu kınadı.

Yüz yıla yakın süredir İslam topraklarını işgal eden İsrail’in kadın, yaşlı ve çocuk demeden herkesi katlettiğini söyleyen Kır, "İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescid-i Aksa'mız, her gün terörist İsrail ve yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, 10 yaşındaki çocuklar tutuklanıyorken Gazze'de ambargo ve abluka şiddetini arttırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti her gün her an çiğnenmeye devam ediyorken gerçekleşen bu operasyon yalnız İsrail'e değil dünyayı kana boğan tüm zalimlere verilmiş bir cevaptır." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından dua okuyan grup, daha sonra Necip Fazıl Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.



Yurt Dünya 10.10.2023 00:08:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

2

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

3

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

4

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

5

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

7

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

8

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

9

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı