Kahramanmaraş’ta Nuri Pakdil paneli

Kahramanmaraş’ta Nuri Pakdil paneli

Kahramanmaraş’ta Nuri Pakdil paneli

Kahramanmaraş’ta, Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında “Soylu Bir İtiraz: Nuri Pakdil” konulu panel düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgiyle takip ettiği programda, Nuri Pakdil pek çok yönüyle anlatıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde moderatörlüğünü Doç. Dr. Selim Somuncu yaptı.
Panelde, Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği usta yazar Nuri Pakdil’in hayatından kesitler, edebi yaşamı ve Türkiye’nin zorlu dönemlerindeki duruşu ve reaksiyonları anlatıldı.
Etkinliğe katıla öğrenci Ahmet Arif Cansız, “Bugün pek çok yönüyle Nuri Pakdil’i tanıma imkanı bulduk. Buraya Antalya’dan geliyoruz. Gelirken Kahramanmaraş’ın şiir ve edebiyata olan katkısını bize öğretmenlerimiz anlatmıştı. Edebiyat adeta bir anda insanı içine çekiyor. Kahramanmaraş da öyle” ifadelerini kullandı.
Berru Meke ise, “Buraya Edebiyat Yolu üzerinden geldik. Daha gelirken yazar ve şair adlarıyla karşılaştık. Bu hiç ilgi duymayan bir insan için bile ilgi çekici. Çok güzel etkinlikler düzenlenmiş” diye konuştu.


Güncel 20.10.2021 13:57:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor

2

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

3

Kamu Hastane yöneticileri Antalya'da buluştu

4

Yandex Cup finallerinde 196 geliştirici 140 bin dolarlık ödül için yarıştı

5

Setur Marinaları Göcek'te iki marinayı devraldı

6

Burdur'da fabrikanın çatısından düşen işçi öldü

7

Mersin'de fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetiminde 360 bin 924 lira ceza kesildi

8

2 milyon liralık dolandırıcılık olayının şüphelisini yakalayan polisler ödüllendirildi

9

EY-Parthenon'un Türkiye İnşaat Sektörü Görünümü çalışması yayımlandı

10

Türkiye Kadın Girişimci Akademisi Ordu mezunlarını verdi