Kahramanmaraş'ta toplu taşıma araçlarına "erişilebilirlik" belgesi

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta toplu taşıma araçlarına "erişilebilirlik" belgesi

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'ta Büyüksehir Belediyesi toplu tasima araçlarina "erisilebilirlik" belgesi verildi.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda Büyüksehir Belediyesi Kültürpark Konferans Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun, etkinlikte yaptigi konusmada, kentin engelsiz bir hale getirilmesi için yerel yönetimlerle büyük bir gayret içerisinde olduklarini belirtti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 2020 yilinin "Erisilebilirlik yili" ilan edildigini hatirlatan Coskun, sunlari kaydetti:

"Bugüne kadar 22 binaya ve 61 toplu tasima aracimiza erisilebilirlik belgesi verilmis olup ilimiz 2020 yilinda en çok erisilebilirlik belgesi veren kent olmustur. Bu basariya katki sunan Belediye Baskanimizin sahsinda Büyüksehir Belediyemize, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüze ve emegi geçen tüm paydaslarimiza sükranlarimi sunuyorum. 3 Aralik Dünya Engelliler Günü'nde toplumun her kesimi engelli vatandaslarimiza daha duyarli olmaya davet ediyorum."

Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör de Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki tüm toplu tasima araçlarina ulasilabilirlik standartlarini sagladiklarini belirtti.

Baskan Güngör, tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'de de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle zorlu bir dönemden geçildigini hatirlatarak, hastalik nedeniyle tedavisi devam eden vatandaslara geçmis olsun dileginde bulundu.

Tüm vatandaslarin birer engelli adayi oldugunu, Büyüksehir Belediyesi olarak erisilebilirlik çalismalarini kararlilikla sürdürdüklerini ifade eden Güngör, bünyelerinde bulunan tüm toplu tasima araçlarinin erisilebilir hale getirildigini aktardi.

Güngör, hükümet ve belediyeleri arasindaki yüksek is birligiyle önemli basarilar elde edildigini ifade ederek, "Bunlari yeterli görmeden çalismaya devam ediyoruz. Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi olarak, bünyemizdeki tüm toplu tasima araçlarinda sagladigimiz ulasilabilirlik standartlarindan dolayi sertifika almaya hak kazandik. Bunun için de çalisma arkadaslarimi yürekten tebrik ediyorum. Insallah ayni kararlilikla, engelsiz sehir hedefiyle çalismaya devam edecegiz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Coskun, Büyüksehir Belediyesi için hazirlanan sertifikayi Belediye Baskani Hayrettin Güngör'e takdim etti. Daha sonra protokol üyelerince erisilebilirlik sertifikasi alan toplu tasima araçlari incelendi.

Etkinlige, AK Parti Il Baskani Firat Görgel, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mutlu Kaya ve ilgililer katildi.



Yurt Dünya 2.12.2020 21:04:45 0

İlginizi Çekebilir

1

İsveç'te bir cinayetle ilgili aranan zanlı Adana'da yakalandı

2

Kemer'de orfoz balığı avlanan tekneye ceza uygulandı

3

Mersin'de 10 ton kaçak tütün ele geçirildi

4

Adana'da park halindeki otomobile çarpıp devrilen araçtaki 2 kişi yaralandı

5

Antalya ve çevre illerde Galatasaray taraftarları şampiyonluğu kutladı

6

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de zincirleme trafik kazalarında 10 kişi öldü, 39 kişi yaralandı

7

Antalya'da otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu kaybolan çocuğun cesedine ulaşıldı

8

Mersin'de zincirleme trafik kazasında 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

9

Mersin'de TAG Otoyolu'nda zincirleme trafik kazası

10

Gülnar Belediyesi öğrenciler için sinema etkinliği düzenledi