Kahramanmaraş'taki Yassı Höyük'te arkeolojik kazı çalışmaları başlatılacak

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'taki Yassı Höyük'te arkeolojik kazı çalışmaları başlatılacak

KAHRAMANMARAS (AA) - Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, Tanir Mahallesi'ndeki Yassi Höyük'te, Kültür ve Turizm Bakanliginin izniyle arkeolojik kazi çalismalarinin baslayacagini bildirdi.

Güven, gazetecilere yaptigi açiklamada, koruma altindaki Yassi Höyük'te zaman zaman kaçak kazi girisimlerinin oldugunu, arkeolog ve tarihçilerden elde ettikleri bilgilere göre bölgede Anadolu'ya yerlesen ilk halk olan Luvilere ait buluntularin oldugunu aktardi.

Yassi Höyük'teki arkeolojik bilgilerin kurtarilmasini ve gelecek kusaklara aktarilmasini istediklerini dile getiren Güven, burada yapilacak kazinin bölgenin tarihini gün yüzüne çikarmasi açisindan çok önemli oldugunu vurguladi.

Güven söyle konustu:

"Kültür ve Turizm Bakanligimizca yapilacak arkeolojik kazi yakinda baslayacak. Höyükte ne varsa gün yüzüne çikarmak istiyoruz. Höyük zaten hazineye ait bir alan ve kamulastirma islemleri olmayacagindan kazi islemleri hizlanacak. Insallah Kültür ve Turizm Bakanliginca kazilari idare etmek üzere bir ögretim görevlisi tahsis edilmesiyle Belediye olarak bizler de hem lojistik hem de maddi destek olacagiz."




Yurt Dünya 29.10.2020 17:20:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yangından etkilenen 45 hektarlık alan 7 bin 500 fidanla yeşertilecek

2

QNB Türkiye küresel ölçekte ilk İklim Geçiş Tahvil ihracını gerçekleştirdi

3

Hatay'da anne adayları doğum korkularını gebe okulundaki eğitimlerle aşıyor

4

Doğu Akdeniz'in derinliklerine inen dalgıçlar canlıların renkli dünyasını görüntüledi

5

SYS Grup Türk savunma sanayisini Baltık bölgesinde temsil edecek

6

Burdur'da 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

7

Türk yazılımcı ve tasarımcılar İstanbul'da ödüllendirildi

8

Adana'da evinde 2 silah, el bombası ve patlayıcı ele geçirilen zanlı tutuklandı

9

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

10

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı