Kahvehaneciler "oyun" için esneklik istiyor

Kahvehaneciler

Kahvehaneciler "oyun" için esneklik istiyor

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Türkiye Kahveciler, Kiraathaneciler ve Büfeciler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Baskani Murat Agaoglu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda bir süre kapali tutulduktan sonra açilan kahvehanelerde sosyal mesafe, maske ve dezenfektan sartiyla oyunlarin oynanmasina izin verilmesi istediklerini söyledi.

Agaoglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle 16 Mart'ta faaliyetleri durdurulan kahvehane, kiraathane, kafe, kafeterya, çay bahçelerinin 1 Haziran'dan itibaren oyun oynatilmamasi sartiyla, internet kafeler ve oyun salonlarinin ise 1 Temmuz'dan itibaren faaliyetlerine basladigini hatirlatti.

Türkiye'deki sayisi yaklasik 20 bin olan internet kafe ve oyun salonlarinda her türlü tedbir alindigini aktaran Agaoglu, sosyal mesafeye uyulmasi için bir masa dolu, bir masa bos seklinde çalisildigini, bilgisayar, klavye ile oyun konsollarinin her müsteriden önce ve sonra dezenfekte edildigini bildirdi.

Normallesme adimlari kapsaminda açilan kahvehanelere ise oyun oynatilmamasi nedeniyle müsterilerin gelmedigini vurgulayan Agaoglu, çay kahve hizmeti verildigini ancak oyunlar olmadiginda buralara müsteri çekilemedigini dile getirdi.

- "Esnaf, tedbirlere uyma sartiyla normallesmek istiyor"

Agaoglu, oyun olmadiginda kahvehanenin de çok anlaminin kalmadigini belirterek söyle konustu:

"Türkiye'de 110 bin civarinda kahvehane bulunuyor. Kahvehanelerde masalar arasi ortalama 140 santim mesafe bulunuyor. Ayni masada oturanlar arasinda da 1 metre fark bulunuyor. Okey taslarinin, istakalarin oyun bittikten sonra hijyeni yapilirsa, masa örtüsü sürekli degistirilirse sikinti olacagini düsünmüyorum. Kahvehanelerde oyunlar sosyal mesafe, maske ve dezenfektan sartiyla baslamasi gerekiyor. Bu önerilerimizi Bakanliga da sunduk. Bize destek kredileri verildi ancak esnaf artik tedbirlere de uymak sartiyla normallesmek istiyor."

Kendilerinin de bu hastaligin yayilmasini istemediklerini anlatan Agaoglu, esnafin çok titiz ve dikkatli davranacagini bildirdi.

Kahvehanelerde oyunlar açilsa bile birtakim degisikliklere gitmek gerektigini aktaran Agaoglu, "Oyunlarin açilmasi halinde seyirci de olmayacak. Masadaki 4 kisi disinda seyirci oturtulmayacak. O bir ileriki masada çayini içebilecek." diye konustu.



Yurt Dünya 3.07.2020 12:21:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca'da evde çıkan yangında, bir kişi yaralandı

2

Şarkıcı Buray, Kumluca'daki festivalde konser verdi

3

Antalya'da bir kişi parkta ölü bulundu

4

GÜNCELLEME - Antalya'da yabancı uyruklu kadın, evinde ölü bulundu

5

Burdur'da Honamlı tekesi ve Merinos koçu güzellik yarışması düzenlendi

6

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın ABD'de ölümüne ilişkin yeni iddialar

7

Burdur'da üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

8

Çukurova Üniversitesi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

9

Belen'de orman yangınları mücadele komisyonu toplantısı yapıldı

10

Kemer'de "Orman Benim" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi