Kaporta ustasının maratondaki yeteneği yanlışlıkla yazıldığı yarışta ortaya çıktı

Kaporta ustasının maratondaki yeteneği yanlışlıkla yazıldığı yarışta ortaya çıktı

Kaporta ustasının maratondaki yeteneği yanlışlıkla yazıldığı yarışta ortaya çıktı

ANTALYA (AA) - FATIH HEPOKUR - Antalya'nin Manavgat ilçesinde oto kaporta isiyle ugrasan Ali Kansu'nun hayati, yanlislikla yazildigi maratonla degisti.

Ali Kansu, arkadasinin israri üzerine bes yil önce halk kosusuna katilmak istedi. Yapilan basvurunun ardindan isminin yanlislikla 42 kilometrelik maratonda yer aldigini fark eden Ali Kansu, bu alanda yaristi.

Maratonu tamamlama basarisi gösteren Ali Kansu, uzun yol kosulari hosuna gidince degisik organizasyonlari takip etti.

Hirslanan, güne antrenmanla baslayip, is yerini kapattiktan sonra da idmanlara devam eden Ali Kansu, zamanla kendini gelistirdi. Ali Kansu, 100 kilometre üstü ultra maratonlarda madalyalar kazandi.


- Kosuda kendinden yaslilari görünce hirs ve gurur yapti


Spor sevgisiyle çevresinde örnek gösterilen 34 yasindaki Ali Kansu, AA muhabirine, ultra maratoncu olma hikayesini ve hedeflerini anlatti.

Halk kosusuna katilmayi planlarken, Runtalya Maratonu'nda yarismanin hayatinin dönüm noktasi oldugunu anlatan Ali Kansu, ilk baslarda birkaç kilometre kostuktan sonra yarisi birakacagini düsündügünü dile getirdi.

Ancak yarismanin ilk turu olan 22 kilometreyi çok zorlanmadan geçtigini vurgulayan Ali Kansu, "Benden daha yaslilarin kostugunu görünce hirs ve gurur yapip devam ettim. Diskalifiye olmadan 42 kilometreyi tamamladim. Antrenmansiz bu kosuyu tamamlamam beni motive etti, antrenmanla daha iyi kosabilecegimi düsündüm." diye konustu.


- Hedeflerini hep yüksek tutuyor


Ali Kansu, ardindan ultra maratonlara katilarak 100 kilometrelik kosularda mücadele etmeye basladigini ifade etti.

Profesyonel bir hocayla üç yil çalistigini, ülke çapinda düzenlenen birçok 100 kilometre üstü ultra maratonlarda basarilar elde ettigini belirten Ali Kansu, sunlari kaydetti:

"Antrenman ve maratonlarla bes yilda yaklasik 20 bin kilometre kostum. Bu benim için yeterli degil. 100 bin kilometreyi devirecegime inaniyorum. Bugüne kadar katildigim yarislarda 30-40 derecem var. Katildigim birçok yarista kürsüye çiktim. Hedeflerim büyük. Dünyanin en büyük maratonu olan ve Alpler'de gerçeklestirilen Ultra-Trail Mont-Blanc'te (UTMB) en uzun parkur olan 330 kilometrelik maratonda takim kosusuna katilmak hayalim. Yine Yunanistan'da yapilan ve 400 kisinin seçildigi elit bir yarisma olan 246 kilometrelik ultra maraton ve Almanya'daki yarislarda kosmak istiyorum. Hedefim, uluslararasi yarislarda derece almak ve dünyanin en iyi maratonculari arasina girmek."

Çevresindekilere de kosmayi önerdigini, sporla daha saglikli oldugunu anlatan Ali Kansu, sürekli kostugu için çevresinde "sanayinin kosan delisi" olarak adlandirildigini aktardi.

Manavgat'taki bir alisveris merkezinde kosu bandinda 24 saat kosmayi planladigini aktaran Ali Kansu, Türkiye rekoru kirmak istedigini söyledi.



Bölgeden 16.07.2020 12:18:49 0

İlginizi Çekebilir

1

İskenderun'da özel gereksinimli bireylerin haklarıyla ilgili seminer düzenlendi

2

Belen'de hükümet konağının temeli atıldı

3

Hatay'da temsili askerlik yapacak engelli gençlerin ellerine kına yakıldı

4

Kahramanmaraş'ın dip köşe temizliği kadınlarda

5

Adana'da sulama kanalında kaybolan çocuğun cesedine ulaşıldı

6

Dörtyol'da badminton turnuvası düzenlendi

7

Hatay'da 15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri başladı

8

Depremde ölen ağabeyiyle oluşturduğu kahve markasını prefabrik çarşıda yaşatıyor

9

Belen'de eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısı

10

Dörtyol'da depremzede çocuklar uçurtma şenliğinde eğlendi