Kar sularının erimesiyle doğa yeniden canlandı

Kar sularının erimesiyle doğa yeniden canlandı

Kar sularının erimesiyle doğa yeniden canlandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte yüksek rakımlı dağlarda karların erimesi sonucu doğa yeniden canlandı.
Bu kış sezonunda 10 metrenin üzerinde kar yağışı alan Bitlis’te, mayıs ayında havaların ısınmasıyla birlikte karlar erimeye başladı. Geçen yıl tüm dünyada etkisini gösteren kuraklıktan hayvanlar, araziler ve insanlar olumsuz etkilenmişti. Bu yıl ise artan yağış ile birlikte akarsuların debisi artarken, bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ise hayli umutlu.
Tatvan ilçesine bağlı 2 bin 500 rakımlı Dönertaş köyünün sarp dağlarında güneşin kendisini iyice göstermesiyle birlikte eriyen karların suyu akarsular aracılığıyla ovalara ve göllere taşınıyor. Akarsuların kıvrımlı yapısı ile görsel şölen oluşturması ise doğaseverlerin vazgeçilmezi haline geliyor.
Geçen yıl yaşanan su sıkıntısından dolayı hayvanların ve insanların çok zorluk yaşadığını belirten İhsan Ölmez adlı vatandaş, “Bölgemiz geçen yıla nazaran bu yıl çok fazla yağış aldı. Bu yüzden karlar havaların ısınmasıyla yavaş yavaş erimeye başladı. Geçen yılın zorluğunu bu yıl çekmiyoruz” dedi.
Akarsuların güzel bir görsel şölen oluşturduğunu dile getiren Enes Tarlan da, “Burada kar kütlelerinin erimesi ile kıvrımlı uzanarak bir göl oluştuğunu gördük. Geçen yıl yağış az olduğundan kuraklık fazlaydı. Hayvanların beslenememesi ve arazilerin kurumasının sebebi yağışların az olduğundan dolayıydı. Tabi ki bu duruma üzüldük ama bu yıl yağışlardan dolayı sularımız gürül gürül akıyor. Bizler de doğaseverler olarak buraya geldik ve güzel bir görsel şölen ile karşılaştık. Dağdan eriyen o karlar mayıs ayında olmamıza rağmen oluşturduğu görüntülerle umut vericidir” diye konuştu.


Güncel 24.05.2022 09:02:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Serik'te uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

2

Mersin'de merdiven altı üretilen 6 bin 86 kavanoz sahte krem ele geçirildi

3

Rönesans Holding iştiraki Ballast Nedam, Hollanda'da 933 konutun satışını gerçekleştirdi

4

Koleksiyon Mobilya'dan 2025 yılında 80 milyon lira net kar

5

Osmaniye’de rezerv alanlarındaki konut ve işyeri çalışmaları sürüyor

6

Osmaniye’de tamamlanan 10 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

7

Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

8

Antalyaspor'da Trabzonspor maçı hesapları

9

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 10 köy evi depremzedelere teslim edildi

10

Antakya'da 1909 uyuşturucu hap ele geçirildi