Kar üstünde yeni moda: Balıkesir kokoreci

Kar üstünde yeni moda: Balıkesir kokoreci

Kar üstünde yeni moda: Balıkesir kokoreci

Balıkesir’de kar üzerinde sucuk ekmek keyfinin yerini kuzu kokoreç aldı.
Kış aylarında Balıkesirlilerin tercihi bir zamanlar bölgenin en yüksek dağlarından olan Sındırgı Ulus Dağı’nda kar üzerinde sucuk ekmek iken, onun yerini kokoreç almaya başladı. Pandemi sürecinde de Ulus ve Kertil dağlarının eşsiz doğasında karın keyfini yaşayan vatandaşlar, Balıkesir’in eşsiz lezzeti süt kuzu kokorecin tadını çıkarıyor.
Bigadiç’ten zirvede kokoreç yapmak için Sındırgı Ulus Dağı’na gelen ve zorlu bir mücadele sonrasında zirveye ulaşan Davut Akça, “Ulus Dağı’nın zirvesindeyiz. Balıkesir’in süt kuzu kokorecini burada yapıyoruz” dedi.
Ulus Dağı’nda kar keyfi yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Musa Yılmaz, “Hayat bu işte ya. Sucukla geldik biz ama kokoreç daha güzelmiş” dedi.
"Balıkesir’in mademki kuzusu meşhur bende buradan yeni bir akım başlatıyorum" diyerek kar keyfini yaşayan Mustafa Çelik, “Balıkesir’in kuzusu, eti, sütü, yoğurdu biliyorsunuz meşhur. Aynı zamanda kar yağdığında karda sucuk ekmek yapmalar başlamıştı. Mademki Balıkesir’in kuzusu meşhur, ben de yeni bir akım başlatıyorum. Sındırgı’nın ve Balıkesir’in süt kuzu kokorecini Ulus Dağı’nın zirvesinde burada yapıyorum. Bu akıma ayak uydurabilecekleri de Ulus Dağı’na bekliyorum. Mükemmel, yok böyle bir lezzet, herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka ve mutlaka kokoreç ekmeği denemelisiniz” dedi.


Güncel 21.02.2021 09:53:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

2

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

3

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

4

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

5

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

7

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

8

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

9

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı