Karabüklü esnaflardan iş yerlerini açma talebi

Karabüklü esnaflardan iş yerlerini açma talebi

Karabüklü esnaflardan iş yerlerini açma talebi

Yeni tip korona virüs nedeniyle zor günler geçiren Karabüklü esnaflar yaptığı basın açıklaması ile iş yerlerini açmak istediklerini belirtti.
100. Yıl Mahallesi 1002 nolu cadde üzerinde bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan esnaf Hasan Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile oldukça başarılı bir mücadele verildiğini söyledi.
Kovid-19 ile yaklaşık bir yıldır verilen mücadelenin sonuç verdiğini belirten Kara, salgının aşı ile normalleşmeye doğru ilerlediğini kaydetti.
Kara, salgınla mücadele sırasında esnafın mağdur olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
"Türkiyemizdeki esnaflar gibi Karabük il genelindeki bütün esnaflarımız bir yıldır çok etkilenmiş olup artık tükenmişliğin çırpınışlarını yaşamaktadır. Özellikle üniversiteye endeksli hayatını idame ettirmeye çalışan 100. Yıl Mahallesi esnafları olarak artık evimize ekmek dahi getiremez olduk. Borç batağına saplanmış olup kredilerle sürdürmüş olduğumuz hayatta kalma mücadelemiz artık bitmiş duruma gelmiştir"
Dükkanlarını borçları yüzünden kapatmak zorunda kalan esnafların olmaması için iş yerlerini açmak istediklerini ifade eden Kara, "Çok değerli Valimiz, çok değerli Karabük Üniversitesi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu üyelerimiz. Sizden istediğimiz ilimizde sokağa çıkma yasağının hafta sonları dahil yumuşatılması ve YÖK’ün üniversitelerle ilgili açıklamaları bizi biraz olsun ümitlendirdiğinden Karabük Üniversitemizin de bu kararlar doğrultusunda somut kararlar almasını, 100. Yıl esnaflarımızı düşünerek adım atmasını istiyoruz" dedi.


Güncel 19.02.2021 20:53:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

2

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

4

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

5

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

6

Adana'da göl kıyısındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor

7

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

9

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

10

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor