Karaca'dan, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına Öğretmenler Günü'ne özel hediye

Karaca

Karaca'dan, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına Öğretmenler Günü'ne özel hediye

İSTANBUL - Cumhuriyet'in 100'üncü, Karaca'nın 50'nci yılında, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından ve ilkelerinden ilham alan, "Cumhuriyet Yüzyılı" adını taşıyan koleksiyon, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde en güzel hediye alternatifi oluyor.

Karaca'dan yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün sofrasında tercih edip kullandığı parçalar ve günlük hayatındaki rutinler araştırılarak hazırlanan Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu, Cumhuriyet değerleriyle ve emekleriyle geleceğin yolunu çizen öğretmenler için özel bir armağan olacak.

Atatürk için özel olarak tasarlanan ve kendisinin şahsi eşyalarına işlettirdiği Gazi Mustafa Kemal inisiyali ile hayata geçen koleksiyonun parçaları, Cumhuriyet'in 100'üncü yılından geleceğe unutulmaz bir hatıra bırakıyor.

Kahve fincanı, kumaş peçete, yüzük gibi bugün Türkiye'de Atatürk'ün ziyaret ettiği yerlerde bulunan Atatürk evleri ve müzelerinde sergilenen, kendisinin bir zamanlar kullanmış olduğu özel ve sonsuz kıymetli parçalardan ilham alarak, 2 yıllık bir araştırmanın eseri olarak ortaya çıkan koleksiyon, her parçasıyla tarihin izlerini eşsiz bir hediyeye dönüştürüyor.

100 yıllık bir tarihin kıymetini bugünde yaşatan koleksiyonda, Cumhurbaşkanlığı forsundan ve Atatürk'ün temel ilkelerinden ilham alan "Cumhur Espresso Fincanı", Cumhuriyet balolarının zarif estetiğini yaşatan "Halide Kahve Fincanı", sofra kültürüyle diyalogu harmanlayan, şıklığıyla seçkinliği yansıtan "Tulu" ve "İlke" çay takımları öğretmenlere Karaca'dan en özel hediye olarak sunuluyor.

Başöğretmen Atatürk'ün dönemini ve vizyonunu her bir parçada yaşatmayı arzu eden ve sınırlı sayıda üretilen Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu, bugünkü sofra kültürüne Gazi Mustafa Kemal'in anısını ve imzasını saygın bir biçimde taşıyor.



Ekonomi 16.11.2023 16:38:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Tosyalı, Tube & Wire Fuarı'nda Tosyalı V-Green markasını tanıttı

2

"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

3

TİKAV, "Dijitaldeki Ayak İzimiz" projesiyle kırsalda kadınların eğitimini desteklemeye devam ediyor

4

Adana'da narenciye balının hasadı başladı

5

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

6

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

7

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

8

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

9

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

10

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi