Karataş’ta "Cumhuriyet Dönemi kadın kıyafetleri" defilesi düzenlendi

Karataş’ta

Karataş’ta "Cumhuriyet Dönemi kadın kıyafetleri" defilesi düzenlendi

ADANA  - Karataş Belediyesi ve Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizm Birliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Atatürk'ün izinde Cumhuriyet Dönemi kadın kıyafetleri" ve "Mustafa Kemal Atatürk'ün giydiği kıyafetler" defilesi düzenlendi.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Kumluk ve Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlar için erkek egemen toplum yapısından uzaklaşarak kadınların özgür ve kendini ifade edebilir bir yapıda yer edinmesini istediğini belirtti.

Her alanda kendini kanıtlamış olan kadınların toplumdaki öneminin görülmesi gerektiğini bildiren Topuz, şunları kaydetti:

"Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanı ile kadınlarımız üzerindeki etkilerini anlatmak, gelişim düzeyinin ve değişen Türk kadını motifini ele alarak bir defile düzenledik. Defilenin düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza ve bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan, dönem kıyafetleri konusunda bizlere destek veren Çukurova Gülen Yüzler Kadın Kooperatifine ve kadınlarımızı önemseyen siz değerli dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak en içten dileklerim ile saygılarımı sunuyorum."

Etkinliğe Kaymakam Fatih Ayaz, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Yurt Dünya 7.03.2021 14:35:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı

2

Adana'da trafik denetimi yapıldı

3

AFAD Başkanı Pehlivan, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu

4

Osmaniye Asri Mezarlık’ta Korkunç İnfaz: 2 Ölü

5

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

6

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

7

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

8

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

9

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

10

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı