Karın tadını Ayder Yaylasında şambrelle kayarak çıkardılar

Karın tadını Ayder Yaylasında şambrelle kayarak çıkardılar

Karın tadını Ayder Yaylasında şambrelle kayarak çıkardılar

Yoğun kar yağışının ardından hafta sonu karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası’na akın etti.
Kar yağışı ile beyaza bürünen Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ilçe merkezine 19 kilometre uzaklıktaki bin 350 rakımdaki Ayder Yaylası hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Karda eğlenen vatandaşlar, şambrellere oturarak yürüyerek çıktıkları tepenin başından aşağıya kendisini bıraktı. Şambrelle kayan vatandaşlar büyük keyif alırken zaman zaman ufak kazalarda yaşandı. Geldiğini görmeyenlere çarpan şambrel nedeniyle ayakları yerden kesilenler de oldu, şambreli durduramayarak kar kütlelerine çarpanlarda. Vatandaşlar Rize’nin turizm cenneti olarak adlandırılan Ayder’de hafta sonunun tadını eğlenerek çıkardı.
Almanya’dan tatil için Türkiye’ye gelen ve Rize’nin Ayder yaylasını tercih eden Zeki Ülgen yaptığı açıklamada “Almanya’dan tatil için buraya geldik. Çok muhteşem bir atmosfer, tertemiz hava, güzel bir doğa. Gelip de görmek, yaşamak lazım. Gerçekten çok harika bir yer. Ortamı güzel, insanları da güzel” dedi.
Eren Yıldırım isimli Rizeli genç ise kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Ayder’de gerçekleşen revizyonla eskiye dönüş olduğunu ve yaylanın şimdilerde daha güzel olduğunu dile getirerek “Ayder çok değişmiş, çok güzel olmuş. Hele kar yağınca bir başka güzel oluyor. Burada yokuş var yokuştan kayıyoruz ama biraz da riskli. Düşüyoruz tabi. Ayder güzelleşmeye başladı” ifadelerini kullandı.


Güncel 26.12.2021 10:22:11 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Mersin Milletvekili Kıratlı kuvvetli yağıştan etkilenen ilçelerde inceleme yaptı

2

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

3

GÜNCELLEME - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

4

GÜNCELLEME 2- Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 9'a yükseldi

5

Türk savunma sanayisi ihracat odaklı büyümeyi sürdürecek

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremde hasar gören 500 Evler Sitesi'nin yerinde güvenli konutlar yükseldi

7

Antalya'da yolcu otobüsü şarampole devrildi

8

Adana, Hatay, Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Niğde'de 287 bin 254 su kuşu sayıldı

9

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

10

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi