Kars’ta köy düğünlerinde kurallar yok sayılıyor

Kars’ta köy düğünlerinde kurallar yok sayılıyor

Kars’ta köy düğünlerinde kurallar yok sayılıyor

Kars’ta özellikle son günlerde köylerde yapılan düğünler, Korona virüs salgının yayılmasına neden oluyor.
Son olarak kent genelinde entübe hasta bulunmaması ve sadece 2 hastanın normal serviste tedavi gördüğünün Vali Türker Öksüz, tarafından açıklanmasının ardından önce Digor Kocaköy, ardından Kağızman Karabağ ve Şaban köyü ile bir mahalle de 4 evin karantinaya alınması vatandaşları şaşırttı.
Kentte tekrar vakaların görülmesinin sebebini köylerde yapılan düğünlere bağlayan vatandaşlar, yetkililerden köy düğünlerinde gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Kars’ta köylerde sosyal mesafe kurallarına uyulmadan yapılan düğünlerin sayısında artış görülürken, düğünlerde halay çekenlerin ise maske kullanmadığı ve sosyal mesafe kuralları uymadığı görüldü. Birçok düğün ise sosyal medyadan vatandaşlar tarafından canlı paylaşılmasının ise yok dedirtti.
Özellikle köylerde yapılan düğünlerde de bakanlığın genelgesinin uygulanmasını isteyen vatandaşlar, salgınla mücadele de herkesin sorumluluk alması gerektiğini dikkat çektiler.


Güncel 5.07.2020 09:48:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

2

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

4

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

5

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

6

Adana'da göl kıyısındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor

7

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

9

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

10

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor