Kartal Belediyesi kreş öğrencilerinin ilk fideleri toprakla buluştu

Kartal Belediyesi kreş öğrencilerinin ilk fideleri toprakla buluştu

Kartal Belediyesi kreş öğrencilerinin ilk fideleri toprakla buluştu

Kreşler Müdürlüğü bünyesindeki 15 kreşte eğitim gören miniklerin; toprak verimliliğini, çevrenin korunmasını ve gıda güvenliğini esas alan organik tarım sistemi ile tanışmaları için her kreşte hobi bahçeleri oluşturan Kartal Belediyesi, bu kez de düzenlediği fide dikim etkinliği ile minik elleri toprağın bereketi ile buluşturdu.
Kartal Belediyesi, kreş öğrencilerini çağdaş ve bilimsel eğitim çalışmalarıyla geleceğe hazırlarken, erken yaşta çevre duyarlılığı ve doğa sevgisi kazanabilmeleri amacı ile de önemli çalışmalara hayat vermeye devam ediyor. Söz konusu çalışmalar çerçevesinde Kartal Belediyesi kreşlerinde eğitim gören minik öğrenciler, ilk fidelerini öğretmenleri eşliğinde hobi bahçelerine diktiler.
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte minik öğrenciler de toprakla ilk temaslarını kurma fırsatı buldu. Yeşil bir doğa ve sürdürülebilir bir ekosistem için küçük yaşlardan itibaren toprak ve bitki sevgisinin aşılanmasının amaçlandığı etkinlikte çocuklar bir yandan eğlenirken bir yandan da öğrenmenin keyfini yaşadı.
Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından temin edilen bitkiler, kreşlerde eğitim gören altı yaş grubu minik öğrencilerin elleriyle toprağa dikildi. Öğretmenlerinin gözetimindeki minikler, kreşlerinde yer alan ve ‘hobi bahçesi’ adı verilen bölümlerde domates, çilek, salatalık gibi sebze ve meyve fidelerini dikerek, toprağa su döktü. Etkinlikte küçük öğrencilerin toprakla temas etmekten dolayı keyifli vakit geçirdikleri gözlemlendi.
Öğrencilerin kendi ekip biçtikleri ürünleri toplayarak tüketmeleri planlanan etkinlikte aynı zamanda sağlıklı ve organik gıdaya yönelmelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Belirli aralıklarla organik tarım eğitimi alan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte ellerine çapaları alıyor, toprakla temas ediyor, toprağa zarar vermeden, üstelik en sağlıklı yoldan yetiştirdikleri sebzelerin; fide ve tohum aşamasından ürün verinceye kadar olan tüm safhalarını bizzat tecrübe ediyor.


Güncel 24.05.2022 11:32:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı