Kastamonu’da beklenen şiddetli yağış öncesi kriz masası oluşturuldu

Kastamonu’da beklenen şiddetli yağış öncesi kriz masası oluşturuldu

Kastamonu’da beklenen şiddetli yağış öncesi kriz masası oluşturuldu

İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, metereolojik anlamda kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da 00.00-23.59 saatleri arasında etkili olması beklenen şiddetli yağış öncesi tüm kurumların katılımıyla kriz masası oluşturuldu
AFAD tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da 00.00-23.59 saatleri arasında etkili olması beklenen yoğun yağış öncesi tüm kurumların katılımıyla kriz masası oluşturuldu. Oluşturulan kriz masası ile tüm kurumlar teyakkuza geçirildi. Beklenen şiddetli yağış öncesinde Kastamonu Valiliği 410 personel, 11 dalgıç, 3 kurtarma botu ve 318 makine ekipmanı kuzey kesimlerine konuşlandırıldı. Yapılan planlama ile olası riskli durumlara anında müdahale edilmesi sağlanacak. Ayrıca 112 çağrı merkezinde oluşturulan özel ekip ile gelecek olan ihbarlar tek elden hızlı bir şekilde koordine edilecek.
Öte yandan İşçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile, şiddetli yağışın gerçekleşeceği bölgelerde AFAD ve tüm kurumlar ile teyakkuzda olduklarını belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu paylaşımda, "Dünden itibaren meteorolojinin uyarılarıyla sel riskine karşı Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Zonguldak ve tüm Batı Karadeniz’de, Valilerimiz, kaymakamlarımız, AFAD Teşkilatımız ve tüm paydaş kurumlarımızla teyakkuzdayız." ifadelerine yer verdi.


Güncel 27.06.2022 00:53:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Bozyazı Kaymakamı Topsakaloğlu, MHP İlçe Başkanı Kara'yı kabul etti

2

Alanya'da bir kafe şehit yakınları ve gazilere ücretsiz içecek hizmeti verecek

3

Bucak'ta "Yerli Malı Haftası" tarhana ve saleple kutlandı

4

Erdemli ilçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı

5

Adana'da "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kutlandı

6

Karmod Fransa'daki çelik konstrüksiyon ev projelerinin 6. etabına başladı

7

Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, anaokulu öğrencileriyle buluştu

8

Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı İş Birliği Protokolü” imzalandı

9

Manavgat'ta 5 yıldızlı otelde çıkan yangın söndürüldü

10

BBVA'dan OpenAI ile yapay zeka tabanlı bankacılık işbirliği