Katil arkadaşı çıktı, “araç koltuğu” tartışmasında cinayeti işlemiş

Katil arkadaşı çıktı, “araç koltuğu” tartışmasında cinayeti işlemiş

Katil arkadaşı çıktı, “araç koltuğu” tartışmasında cinayeti işlemiş

Adana’da hurma bahçesinde boğazı kesilmiş halde bulunan şahsı, arkadaşının öldürdüğü ortaya çıktı. Tutuklanan zanlının, iddiaya göre “koltuklarımı çaldın” diye iftira attığı için arkadaşını öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
Olay, 15 Mayıs’ta saat 09.30 sıralarında Yüreğir ilçesi Haydaroğlu Mahallesi 328 Sokak’taki hurma bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede yürüyüşe çıkan bir kişi, çalıların arasında hareketsiz yatan adamı görünce polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin kontrolünde yerde yatan kişinin boğazı kesilerek öldürüldüğü, beyaz eşya tamircisi Emrah Baysal (37) olduğu belirlendi. Baysal’ın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Baysal’ın cenazesi otopsinin ardından Havutlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Maktulü kendi aracında öldürmüş
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceledikten sonra Baysal’ın son olarak Hazar Ç. ile görüştüğünü tespit etti. Hazar Ç.’nin olay günü ilk olarak arkadaşı Sercan Ö. (39) ile irtibat kurduğu, ardından Baysal’ı cep telefonuyla arayarak Haydaroğlu Mahallesi’ndeki bir bahçeye çağırdığı, daha sonra şüphelilerin Baysal’ın geldiği hafif ticari araca bindiği, cinayetin de bu araçta işlendiği ortaya çıktı. İki şüphelinin daha sonra Baysal’ın cesedini aynı araçla yakındaki başka bir bahçeye götürdükleri, burada saklamak için üzerine çalı attıkları tespit edildi. Yapılan çalışma sonucu adresi belirlenen Hazar Ç., polis tarafından suç aleti bıçakla birlikte yakalandı.

"Boğazına sarıldım"
Gözaltına alınan Hazar Ç. emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tutuklanan şahsın ifadesinde, “Arabasının arka koltukları çalınmış. Etrafına benim çaldığımı söylüyormuş. Bunu sormak için yanıma çağırdım. Arabasına bindim. ‘Benim arabam mı var koltukları çalayım? Benim çaldığımı kim söyledi?’ dedim. Konuşması için zorladım. Bana küfretti. Biraz düşündüm ve sonra boğazına sarıldım” diyerek kendini savunduğu öğrenildi.
Öte yandan, diğer şüpheli Sercan Ö.’nün yakalanması için polisin çalışmasını sürdürdüğü bildirildi.


17.05.2023 10:28:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

2

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

4

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

7

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

8

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

9

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

10

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi