Kavaklı Barajı ile 2 bin 360 dekar tarım arazisi suya kavuşacak

Kavaklı Barajı ile 2 bin 360 dekar tarım arazisi suya kavuşacak

Kavaklı Barajı ile 2 bin 360 dekar tarım arazisi suya kavuşacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Şuhut ilçesine yapımına başlanan Başören Tekke Kavaklı Barajı’nın tamamlanması ile tesiste depolanacak suyla 2 bin 360 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını kaydetti.
Yıldız, Afyonkarahisar ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını kaydetti. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya konulduğunu kaydeden Yıldız, “Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajında çalışmaların devam etmekte. Çalışmaları devam eden Bölgenin ilk SSB gövde tipine sahip olan Afyonkarahisar Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 2 bin 360 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak. ‘Baraj gövde kazıları, dipsavak, cebri boru, enjeksiyon, konduvi, yol imalatları ve SSB santralinin kurulumunun tamamlandı. Barajda sezon içerisinde gövde dolgu imalatına devam edilerek, dolusavak imalatları ile vana odası imalatları yapılacaktır” dedi.
Temelden yüksekliği 43 metre ve su depolama kapasitesi 2,1 milyon metreküp olan Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajı’nın tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 596 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.


Güncel 25.08.2021 14:41:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da kaybolan zihinsel engelli aranıyor

2

Dörtyol Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinden cami inşaatına destek

3

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

4

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

5

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

6

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

7

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

10

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi