Kaya kartalı, doğal ortamına salındı

Kaya kartalı, doğal ortamına salındı

Kaya kartalı, doğal ortamına salındı

Tunceli’de bitkin halde bulunan kaya kartalı, tedavi ve beslenme desteğinin ardından yeniden doğal ortamına bırakıldı. Kartalı, bırakmadan önce öpen doğa koruma görevlisinin o anları samimi görüntüler oluşturdu.
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünde yaklaşık 20 gün önce vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan kaya kartalı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi’nde tedavi altına alındı. Yeterince beslenemediği için bitkin düştüğü belirlenen kartal, tedavi ve beslenme desteğinin tamamlanmasının ardından yeniden doğal ortamına bırakıldı.
Kartalın salınması esnasında yaklaşık 20 gündür beslenmesiyle yakından ilgilenen bir doğa koruma görevlisinin kartalı öpmesi, samimi görüntüler oluşturdu.


Güncel 12.08.2020 10:57:27 0

İlginizi Çekebilir

1

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

2

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

3

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

4

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

5

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

6

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

7

"Geleceğimizi Yazan Genç Yürekler" projesi kapsamında gençler Phaselis Antik Kenti'ni gezdi

8

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (2)

9

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (1)

10

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Burdur'da konuştu: