Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: "Can Azerbaycan'ın yanındayız"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok:

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: "Can Azerbaycan'ın yanındayız"

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, "Azerbaycan'in ayagina diken batsa bizim yüregimize batmis demektir. Ermenistan'in özelliklere sivillere yönelik yaptigi saldiriyi bir kez daha kiniyorum. Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi tüm imkanlarimizla can Azerbaycan'in yanindayiz." ifadelerini kullandi.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, Belediye, Azerbaycan ordusunun Ermenistan tarafindan isgal edilen topraklari geri almak için baslattigi operasyonlara destek vermek için ilçenin birçok noktasini Türk ve Azerbaycan bayraklariyla donatti.

Keçiören Belediyesi, belediye hizmet binasi basta olmak üzere ilçede bulunan billboard ve LED ekranlari Türkiye ve Azerbaycan'in kardesligini simgeleyen bayraklarla donatarak Azerbaycan'a olan destegini bir kez daha ortaya koydu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, "Azerbaycan bizim canimizdir. Türkiye Cumhuriyeti devleti Azerbaycan ile kadim bir gönül iliskisi içindedir. Azerbaycan'in ayagina diken batsa bizim yüregimize batmis demektir. Ermenistan'in özelliklere sivillere yönelik yaptigi saldiriyi bir kez daha kiniyorum. Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi tüm imkanlarimizla can Azerbaycan'in yanindayiz." ifadelerini kullandi.

Hakli mücadelesinde Azerbaycan'in yaninda olduklarini belirten Altinok, Türkiye ile Azerbaycan'in ekonomik ve askeri anlamda el ele vererek ebedi dostluklarini her geçen gün perçinlediklerini aktardi.

Altinok, "Azerbaycan, Türkiye gibi bagimsizligini kanla kazanan bir devlettir. Rahmetli Haydar Aliyev, 'Biz bir millet, iki devletiz' diyerek kardesligimizi ileri tasimistir. Türkiye ve Azerbaycan, iyi yolda gidiyor. Öyle eskisi gibi sopa sallanan bir Türkiye'de yasamiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Azerbaycan'in hakkini ve hukukunu savunan bir Cumhurbaskanimiz var. Azerbaycan'la olan iliskilerimiz daha da muhkemlenmeli. Kardesin kardesten baska, Türk'ün Türk'ten baska dostu yoktur." degerlendirmesinde bulundu.


- "Azerbaycan'a atilan gülle özümüze atilmis olan gülledir"


Turgut Altinok, Ermenistan'in Karabag isgalini sert dille elestiren ve Azerbaycan'a ait topraklarin isgaline iliskin yillardir aranan çözümün kasitli olarak sunulmadigini belirterek, sunlari kaydetti:

"20. asirda tüm dünyanin gözü önünde Ermenistan Karabag'i isgal etmis ve bir soykirim yapmistir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, sonuna kadar Azerbaycan devletimizin yanindadir. Azerbaycan'a atilan gülle özümüze atilmis olan gülledir. Azerbaycanli kardeslerimizin ayagina batan diken bizim kalbimize batan dikendir. Soykirim yapildiginda bunun soykirim oldugunu onaylayan, ilk meclis kararini alan belediye Keçiören Belediyesi'dir. Bu karar, Azerbaycan'daki belediyelerden de önce alinmistir. Cumhuriyetimizin kurulusunda, milli mücadelemiz döneminde Azerbaycanli kardeslerimizin çok destegi olmustur. Hakli ve güçlü mücadelemizde birligimizi ve beraberligimizi daha da kuvvetli hale getirmeliyiz."



Politika 5.10.2020 15:33:10 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Kahramanmaraş'ta partililerle bir araya geldi:

2

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Hatay Samandağ'da konuştu:

3

Türkiye İttifakı Partisi Adana İl Başkanlığı açıldı

4

Türkiye İttifakı Partisi Mersin İl Başkanlığı açıldı

5

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Mersin'de festivale katıldı

6

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Hatay'da konuştu:

7

AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

8

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, depremzede annelerle buluştu

9

Bakan yardımcıları Karaloğlu ve Serim, Katar Devlet Bakanı Al Khater ile Mersin'de görüştü

10

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş'ta konuştu: