ISTANBUL (AA) - Keçiören Belediyesi, Ramazan Bayrami öncesinde ilçede bulunan mezarliklarda genel temizlik ve bakim çalismasi yapti.
Keçiören belediyesi açiklamasina göre, koronavirüs pandemisi nedeniyle arife günü ve bayram boyunca ilan edilen 4 günlük sokaga çikma kisitlamasiyla birlikte vatandaslarin büyük çogunlugu kabir ziyaretlerini bayram sonrasina birakti.
Bu kapsamda vatandasin yogun olarak ziyaret etmesi beklenen mezarliklarda Keçiören Belediyesi tarafindan bakim ve temizlik çalismasi yürütüldü.
Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, mezarliklardaki temizlik çalismalari kapsaminda otlarin biçildigini ve etraftaki çöplerin toplanarak çevre temizligi çalismalarinin detayli bir sekilde gerçeklestirildigini belirtti.
Altinok, yapilan bakim ve onarim çalismalarindan sonra mezarliklarin vatandaslarin ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilmeleri için güzel bir görünüme kavustugunu kaydetti.
Altinok, "Arife gününde ve bayram boyunca ilan edilen sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle mezarliklarimiz ziyaret edilemeyecek. Ancak mezarliklarimizdaki rutin temizlik çalismalarimizi daha detayli yaparak bayram sonrasinda kabir ziyaretinde bulunacak olan vatandasimiza daha temiz bir ortam olusturduk."
- "Ebedi mekanlarimiza özen göstermeliyiz"
Mezarliklarin sadece özel günlere özel degil, yil boyunca temizlenmesi gerektigini ifade eden Altinok, sunlari kaydetti:
"Evlerimizde yaptigimiz temizlikler ne kadar özenliyse, belediyemizin temizlik konusunda caddelerimize, sokaklarimiza, parklarimiza karsi gösterdigi hassasiyet nasil bir gereklilikse, saygideger yakinlarimizin ve aile büyüklerimizin ebedi mekânlarinin da ayni sekilde büyük bir dikkat ve özen göstermeliyiz. Bu kapsamda biz Mezarliklarimizi sadece bayramlara özel degil yilin 12 ayi temizleyerek hakkin rahmetine kavusan vatandaslarimiza saygimizi gösteriyoruz. Bayram öncesi ve bayram gününde mezarlik ziyareti yapan vatandaslarimizin gönül rahatligiyla aile kabirlerini ziyaret etmeleri için çalismalarimizi tamamladik."