Keçiören Belediyesi’nden doğal gübre üretimi

Keçiören Belediyesi’nden doğal gübre üretimi

Keçiören Belediyesi’nden doğal gübre üretimi

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, organik gübre üretim kapasitesini artırmak için hanelerden toplanan sebze ve meyve atıklarının belediyeye ait kompost makinasıyla işlendiğini ve elde edilen gübrenin vatandaşa hediye edildiğini söyledi.
Keçiören Belediyesi, sebze ve meyve atıklarının gübre olarak değerlendirilmesi için kompost ünitesini vatandaşın hizmetine sunuyor. Bu kapsamda organik atıklarını atık toplama merkezlerine getiren veya evinde bulunan atıkları belediye ekiplerini arayarak teslim eden vatandaşlara paketlenmiş gübre hediye ediliyor. Keçiören Belediyesi ayrıca ilçedeki semt pazarından temizlik ekiplerince toplanan sebze ve meyve atıklarını da gübre üretim merkezindeki kompost ünitesiyle işleyerek çevre dostu gübre haline getiriyor. Burada üretilen gübreler de ilçenin dört bir yanındaki park ve bahçelerde kullanılıyor.
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, kompost ünitesiyle kışın aylık ortalama 500 kilogram, yazın ise 1 tona yakın birinci sınıf organik gübre üretildiğini belirterek, belediyenin geri dönüşüm çalışmaları ve güncel kampanyaları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların ise “0312 359 10 27” nolu Geri Dönüşüm Danışma hattını arayabileceklerini kaydetti.


Güncel 14.09.2021 11:10:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı

2

Adana'da trafik denetimi yapıldı

3

AFAD Başkanı Pehlivan, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu

4

Osmaniye Asri Mezarlık’ta Korkunç İnfaz: 2 Ölü

5

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

6

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

7

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

8

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

9

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

10

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı