ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, Osmanli mimarisiyle yeniden yapilan Konyalilar Camisi'nin hem medeniyetlerin güzelliklerini hem de sehrin degisimini yansitacagini belirtti.
Kepez Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Tütüncü, 1979'da insa edilen ancak artan nüfus ihtiyacini karsilayamadigi için yikilarak yeniden yapilan Gazi Bulvari'ndaki Konyalilar Camisi'nin insaatinda incelemelerde bulundu.
Yüklenici firma temsilcileriyle insaat alanini gezen Tütüncü, bilgisayar ekranindan caminin mimari tasarimini inceledi.
Tütüncü, hemsehrilerine verdigi sözü yerine getirdigini belirtti.
Geçen ay caminin ince islerinin yapimiyla ilgili ihalenin tamamlandigini, yer teslimi yapildigini ve insaatina baslanildigini aktaran Tütüncü, sunlari kaydetti:
"Yeni Konyalilar Cami, Mimar Sinan'in eseri Sokullu Mehmet Pasa Camisi örnek alinarak tasarlandi. Sokullu Mehmet Pasa Camisi'nin sanat tarihimizde çok önemli izleri var. Bu sanatsal ayrintilarin tamaminin Konyalilar Camisi'nde gün yüzüne çikaracagiz. Camimiz, adeta Türk Islam Sanatlari müzesi gibi olacak. Dünyanin her tarafinda mabetler sivil mimarinin ilk göze çarpan yapilaridir. Bu anlamda Konyalilar Camisi, zamana vurdugumuz bir mühür olacak. Camiye bakanlar ayni zamanda kendi tarihimizi, medeniyetimizin güzelliklerini ve bir sehrin degisimini görecekler."
Tütüncü, caminin yapimina destekte bulunan hayirsevere de tesekkür etti.