Kepez’de gözlem şenliği

Kepez’de gözlem şenliği

Kepez’de gözlem şenliği

Antalya Bilim Merkezi’nin 7’den 77’ye hitap eden gözlem şenliğine katılanlar, Ay, Jüpiter ve Satürn’ü gözlemleyip gök cisimleri hakkında bilgi alıyor.
Dokuma Park’taki Antalya Bilim Merkezi’nin düzenlediği gözlem şenliğine katılanlar, Ay, Jüpiter ve Satürn’ü gözlemleyip gök cisimleri hakkında bilgi alıyor. Her yaşa hitap eden ve hava durumu uygun olunca 2 haftada bir tekrarlanan gözlem şenliği etkinliklerine, yaklaşık 200 kişi katılıyor. Kepez Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Antalya Bilim Merkezi Müdürü Selim Tıraş, gözlem şenliği öncesinde bilim merkezinin diğer eğitsel etkinlikleri konusunda katılımcıları bilgilendiriyor.
Gök cisimleri tanıtılıyor
Bahçeye kurulan 4 adet yarı profesyonel teleskop önüne davet edilen Antalyalılar, merkezin astronomi eğitmenleri Yüksek Astrofizikçi Cihad Deniz ve Hakan Uzakara ile birlikte gözlemleme yapıyorlar. Gözlem esnasında meraklı olanlara gök cisimleri hakkında bilgiler veriliyor. Takım yıldızları, gezegenler gibi geceleri görünen gök cisimlerinin konumları gösterilerek, keşfedilmemiş evrenin büyüklüğü hakkında fikir sahibi olunması amaçlanıyor.


Güncel 7.11.2022 11:29:39 0
Anahtar Kelimeler: kepez’de gözlem şenliği

İlginizi Çekebilir

1

32. Golf Mad Turnuvası sona erdi

2

Hatay'da otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

4

Adana'da evde çıkan ve okul lojmanına sıçrayan yangın söndürüldü

5

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

6

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

7

Hatay'da fırtına etkili oluyor

8

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

9

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

10

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu