Kilometrelerce yürüdüler, tırmandılar ve doğal güzelliği fotoğrafladılar

Kilometrelerce yürüdüler, tırmandılar ve doğal güzelliği fotoğrafladılar

Kilometrelerce yürüdüler, tırmandılar ve doğal güzelliği fotoğrafladılar

Erzurumlu 4 fotoğrafçı arkadaş, Karadeniz sınırındaki 1180 rakımlı İspir ilçesinin doğal güzelliklerini fotoğrafladı. Dağların oğlu olarak da bilinen Bülent Erkan’ın rehberlik ettiği fotoğrafçılar, kilometrelerce yürüdü, dağlara tırmandı ve İspir’in zirvesi karlı dağları ile yeşilin her tonuna sahip doğasını fotoğrafladı.
Sabah erken saatlerde Erzurum’dan yola çıkan Ahmet Polat, Murat Kaya, Baki Yiğit ve Köksal Sayın’dan oluşan ekip, İspir ilçesine bağlı Yıldıztepe köyünde İspir Belediyesi’nin kültür ve turizm danışmanlığını yapan Bülent Erkan’la buluştu. Fotoğrafçı konuklarıyla birlikte Sırtın yaylasına daha sonra da Haskah tepesine tırmanan Bülent Erkan, bölgeyle ilgili bilgi verdi. Erkan’ın zirvede kurduğu çadırında misafir ettiği fotoğrafçılar, zirveleri karla kaplı Kaçkar, Verçenik, Dilek ve Tatos dağları ile yeşilin her tonuna sahip doğayı fotoğrafladı. Drone kamerasıyla bölgenin doğal güzelliklerini fotoğraf karelerine aktaran sanatçılar, zorlu yolculuğun yorgunluğunu doğal güzellikleri izleyerek attı.
Fotoğrafçılara doğadan topladığı otlarla yemek hazırlayan Bülent Erkan, İspir’in doğal güzelliklerini herkesin görmesini istediklerini söyledi. Trekking yapanları, fotoğrafçı ve kamçıları bölgeye davet eden Erkan, bu güzelliklerin herkese aktarılması gerektiğini söyledi.
Bir gün süren foto safari de İspir’in doğal güzelliklerini ve 3 bin metreyi aşan zirvelerini fotoğraflamanın keyfini yaşadıklarını belirten sanatçılar, "Yorucu ama güzel bir çalışma oldu. İspir’in doğal güzelliklerini herkesin görmesini isteriz" dedi.


Güncel 23.05.2022 10:22:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı