Kınalı keklikler doğaya salındı

Kınalı keklikler doğaya salındı

Kınalı keklikler doğaya salındı

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde 750 adet kınalı keklik doğaya salındı.
Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Yozgat’ta üretme istasyonundan alınan 750 kınalı keklik Keskin ilçesinde doğaya salındığı belirtildi.

750 kınalık keklik doğada
Açıklamada, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz tarafından ilimize tahsisi yapılan 750 adet kınalı keklik Yozgat ilimizde bulunan üretme istasyonundan alınarak 6 Ağustos 2020 tarihinde Keskin ilçemizde daha önce yeri belirlenen ve Keskin Avcılar Derneği ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yırtıcı temizliği yapılan alana salınmıştır. Alan şube müdürlüğümüz ve fahri av müfettişlerimiz tarafından koruma ve kontrolü yoğun şekilde yapılmaktadır. Salım yapılan tarihten bu yana geçen 15 günlük süre içerisinde kınalı kekliklerin alana uyum sağladıkları görülmüştür" denildi.
Kınalı keklik salımı yapılan alan 2020-2021 av dönemi haritalarında sarı renk ile gösterildiği, alanda 3 yıl süre ile her türlü ava kapatıldığı ve tüfek ile dolaşmanın da yasak olduğu bildirildi.


Güncel 21.08.2020 18:58:57 0
Anahtar Kelimeler: kınalı keklikler doğaya salındı

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kaybolan 3 yaşındaki çocuk bulundu

2

Antalya'da "23. Girişimcilik Günleri" kapsamında ödül töreni düzenlendi

3

Hatay'da 2 şüpheli kargoyla tarihi eser göndermeye çalışırken yakalandı

4

Başkan Uyutmaz’dan MDGRUP Osmaniyespor’a Kritik Maç Öncesi Moral Aşısı

5

Garanti BBVA ve Garanti BBVA Emeklilik'te üst düzey atamalar

6

SunExpress'te üst düzey atama

7

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

8

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

9

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

10

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi