Kırlangıçlar Bayburt’ta mola verdi

Kırlangıçlar Bayburt’ta mola verdi

Kırlangıçlar Bayburt’ta mola verdi

Sonbaharla birlikte sıcak bölgelere göç etmeye başlayan göçmen kuş türlerinden olan kırlangıçlar, Bayburt’ta mola verdi. Binlerce kırlangıcın, Demirözü ilçesinde yüksek gerilim hattı tellerine konması renkli görüntüler oluşturdu.
Bayburt’ta sürüler halinde uçuşan kuşlar renkli görüntüler oluşturuyor. Havaların soğuması ile sıcak bölgelere sürüler halinde göç etmek için uçuşan kuşları görenleri büyüledi. Çok sayıda kırlangıç, Demirözün’nde yüksek gerilim hattı tellerinde konakladı.
Binlerce kuşun tellere konduğu anı fotoğraflayan Arif Öztürk isimli vatandaş ilk kez böyle bir manzara gördüğünü ifade ederek, "Birden bire çok sayıda, elektrik tellerine, konmaya başladı. Sanırım kış yaklaşmaya başlayınca kırlangıçlar da göçe başladı. Burada da mola verdiler” dedi.

Kırlangıçlar 8 saat hiç durmadan uçabiliyor
Öte yandan kırlangıçların kesintisiz olarak 8 saat uçabilen bir kuş türüdür. Ayakları zayıf olduklarından dolayı fazla yürüyüp zıplayamazlar. Havada kalma süresi ortalama 8 saattir. 8 saat hiç durmadan uçabilirler. Yere fazla inmediklerinden dolayı da havadaki sinek ve böceklerle beslenirler. Yerde sadece su ve çamur ihtiyaçlarını karşılayıp tekrar havalanmasıyla biliniyor.


Güncel 25.09.2021 07:06:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

2

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

3

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

4

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

5

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

6

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

7

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası

8

Antalya'da dayısı tarafından silahla öldürülen kadının cenazesi defnedildi

9

Antalya'da tırın çarptığı Karayolları işçisi öldü

10

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu 8. Isparta Kitap Fuarı'nda konuştu: