Kocaeli, fidanlarını kendisi üretiyor

Kocaeli, fidanlarını kendisi üretiyor

Kocaeli, fidanlarını kendisi üretiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan fidanları kendi bünyesindeki Başiskele Kullar’daki üretim fidanlığında yetiştiriyor.
İl genelinde park, bahçe, mesire alanı, yeşil alanlar gibi çevre düzenlemeleri kapsamında birçok fidan dikimi gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi dikilen bu fidanların belli bir kısmını kendi bünyesindeki Başiskele Kullar’da bulunan üretim fidanlığında yetiştiriyor. 100 dönüm alana sahip üretim fidanlığında binlerce fidan üretimi yapılıyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından üretim fidanlığında yapılan çalışmalarda, dikilen ve düzenli bakımları yapılan farklı türlerde binlerce fidan belli olgunluğa eriştiriliyor. Büyüyen fidanlar rootball bez ile bağlanıp, ihtiyaç duyulan yeşil alanlara dikilmek üzere üretim fidanlığından gönderiliyor.
Büyükşehir Belediyesi üretim fidanlığında şeker akçaağaç, ıhlamur, çınar, ova akçaağaç, redshine akçaağaç, dış budak, piramit gürgen, piramit meşe, at kestanesi, karayemiş, ligistrum ve asma olmak üzere 17 türde fidan üretiliyor.


Güncel 22.01.2021 16:20:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

2

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

3

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

4

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

5

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

7

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

8

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

9

Trabzonspor'un Antalya deplasmanındaki takım otobüsüne taşlı saldırı

10

Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor