Kolajen destek ürünleriyle cilt bakım tavsiyesi

Kolajen destek ürünleriyle cilt bakım tavsiyesi

Kolajen destek ürünleriyle cilt bakım tavsiyesi

ISTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Erkin Pekmezci, "Kolajen destek ürünlerinin düzenli alinmasi cildin kalitesini yükseltiyor. Ancak ürünün mutlaka bir dermatolog tarafindan önerilmesi gerekir." ifadelerini kullandi.

Pekmezci, vücudun bag dokusundaki ana protein olan kolajenin besin destegi olarak alinmasina yönelik yazili bir açiklama yapti.

Açiklamasinda, kolajen destek ürünlerinin etkisini gösterebilmesi için düzenli kullanilmasi gerektigini dile getiren Pekmezci, "Yillar içinde yaslanmayla birlikte günes isinlarina da maruz kalan cildimizin kolajen yapisi bozulur ve miktari azalir. Kolajen destek ürünlerinin düzenli bir sekilde 3 ila 6 ay boyunca kullanimi deride yeni kolajen olusumunu arttiriyor ve deri yaslanmasini baskiliyor.

Dolgu maddesi olarak deri içine enjeksiyon seklinde kullanilan kolajen ürünlerinin aksine, agizdan alinan kolajen destek ürünleri derinin bir bölgesi yerine yaygin olarak tüm deride etkisini göstermekte ve cilt kalitesini artirmaktadir. Bu olumlu etkileri destekleyen çok sayida bilimsel çalisma vardir." ifadelerini kullandi.


- "Destek ürünlerinin kullanimina baslanmadan önce hekime danisilmali"

Kolajenlerin vücudun bag dokusunu olusturan ana proteinler oldugunu aktaran Pekmezci, sunlari kaydetti:

"Tüm vücut proteinlerinin yüzde 30’unu olusturan kolajen, cilt dokusunun su disinda kalan miktarinin da yüzde 70’ini olusturuyor. Kolajen destek ürünleri sindirim sisteminde emilimi olanakli kilmak için kolajeni bütün olarak içermek yerine, onun yapi taslari olan aminoasit gruplarini içeriyor. Bu sekilde emilimi kolaylasan kolajen yapi taslari kana karistiktan sonra ilgili dokulara alinarak oralarda yeniden kolajenin olusturulmasini sagliyor. Kolajen destek ürünlerinin düzenli alinmasi cildin kalitesini yükseltiyor. Ancak ürünün mutlaka bir dermatolog tarafindan önerilmesi gerekir."

Pekmezci ayrica dogru dozun ve dogru ürünün seçimi için bir dermatoloji uzmanindan görüs alinmasi ve ürünleri almaya baslamadan önce hekime danisilmasi tavsiyesinde bulundu.




Yurt Dünya 25.07.2020 10:02:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da çıkan yangında iş yeri zarar gördü

2

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye saldırılarına protesto

3

Isparta'da üniversite öğrencileri, mezuniyet töreninde İsrail'e pankartlarla tepki gösterdi

4

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencilerinden Filistin'e destek

5

Alanya'da bir binanın bodrumunda çıkan yangında hasar oluştu

6

Adana'da "Dünya Tütünsüz Günü" etkinliği düzenlendi

7

Mersin'de üniversite öğrencilerinin Gazze'ye destek için başlattıkları çadır nöbeti sona erdi

8

Çukurova Üniversitesi'nde güneş enerjisi santrali kurulacak

9

Mersin'de gençlerin turizmde istihdamının hedeflendiği projenin çalıştayı yapıldı

10

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ile teknik direktör Alex'ten Burdur Valiliğine ziyaret