Komandolardan Pençe-Kaplan’da PKK’ya darbe

Komandolardan Pençe-Kaplan’da PKK’ya darbe

Komandolardan Pençe-Kaplan’da PKK’ya darbe

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kaplan Operasyonunda komandoların tespit ettiği tüneldeki gizli bölmede terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini bildirdi.
Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen ve planlandığı gibi başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonunda komandoların tespit ettiği tüneldeki gizli bölmede terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, tespit edilen malzemelerin METİ timi tarafından imha edildiği belirtildi.
Ayrıca, söz konusu tüneldeki gizli bölmede yapılan arama-tarama faaliyetleri sonucunda, 450 adet biksi mühimmatı, 100 adet AK-47 mühimmatı ve 6 adet AK-47 şarjörü, 20 adet Svd Dragunov (Kanas) mühimmatı, 6 adet 200 milimetre (mm) dinamit kalıbı, 5 kilogram (kg) C4 patlayıcı, 300 adet elektrikli fünye, 50 adet mekanik fünye, 1 adet Svd Dragunov şarjörü, 3 adet hilti ve 3 adet hilti ucu, 5 adet gaz maskesi ve 6 adet gaz maskesi süzgeci, 3 adet pil bloğu ve 4 adet pil, 1 adet oksijen tüpü, 3 adet şemsiye, 1 adet LCD monitör, 1 adet inverter (UPS) ve 60 metre (m) görüntü kablosu ele geçirildiği öğrenildi.


Yurt Dünya 21.07.2020 13:46:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Sayeban Gençlik Kitap Kahve" projesi hizmete girdi

2

Adana'da iş makinesinde çıkan yangın söndürüldü

3

İş Bankası'nın "Altın Gençler" geleneğiyle 54 yılda 4 bine yakın genç ödüllendirildi

4

Kırıkhan ilçesinde 148 uyuşturucu hap ele geçirildi

5

İskenderun'da mazgal ve tahliye kanalları atıklardan arındırıldı

6

Hatay'da gazete çıkaran liseliler mürekkep kokusunu okul sıralarında deneyimliyor

7

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan, öğrenci topluluk başkanlarıyla buluştu

8

Mersin'de içine su karıştırılmış 3 bin 650 bidon ayçiçeği yağı ele geçirildi

9

Mersin'de sahte TOKİ başvurusu ilanıyla dolandırıcılık iddiasına 5 tutuklama

10

Kamu hastaneleri tüm kriz ve afet senaryolarına karşı hazırlanıyor