Kont Dracula komedi filminde canlandırıldı

Kont Dracula komedi filminde canlandırıldı

Kont Dracula komedi filminde canlandırıldı

Tokat’ta çekilen komedi filminde Eflak Beyliği prensi Kont Dracula’nın senaryo gereği esir tutulduğu zindan sahnesi canlandırıldı.
Tokat’ta komedi filminin çekimleri tarih ve turistik mekanlarda devam ediyor. Tokat Kalesi’nde esir tutulduğu rivayet edilen "Kazıklı Voyvoda" olarak bilinen Kont Dracula sahnesinin çekimleri yapıldı. Senaryo gereği zindanda esir tutulan Dracua’nın yüzüğünün çalındığı sahne, soğuk hava nedeni ile zorlu şartlarda gerçekleştirildi.
Senaryo yazarı ve yönetmen Orhan Şeref Ayça, tarihi kente filmle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Filmde Kont Dracula’dan bir bölüme de yer verdiklerini belirten Ayça, "Tokatlı olduklarını Tokat’a geldiklerinde öğrenen iki tane gencimizin hikayesini konu alan bir film çekiyoruz. ’Tokat’a Gitmek Gerek’ filmi, 1400’lü yılarda Tokat Kalesi’nde esir tutulan Dracula’nın zindanda kaldığı süre içerisinde bir hikayesi ile başlıyor. Filmin konusu Kont Dracula’nın hikayesi değil. Ama tarzını işlediğimiz zaman Dracula’nın zindandan yüzüğü çalınıyor. 1400 yıl sonra aynı yüzük müzeden çalınıyor. Yüzüğü çalan da Dracula’nın 14 göbek ileriden torunu. Yüzüğü büyükbabasına Tokat’ta ithaf etmek istiyor. Çalan da sansar Melahat diye bir hırsız. Bunların yolu Tokat’ta kesişiyor. Finalinde de kızımızın en büyük hayali roman yazmak. Bu hayalini gerçekleştirmeyeceğini de hepimiz filmde göreceğiz. Böyle komedi tarzında bir film. Filmin Haziran ayında vizyona girmesini tahmin ediyoruz” dedi.
Görüntü Yönetmeni Mustafa Özer ise Tokat Kalesinde zindanda esir tutulan Kont Dracula’nın da senaryoda yer aldığı filmin ilgi görmesini beklediklerini söyledi. 120 dakikalık filmin öne çıkan başrol oyuncuları arasında ise Özcan Varaylı, Osman Cavcı, Tolga Öz, Aylin Kabasakal yer alıyor.


Güncel 15.03.2022 15:06:27 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi