Konteyner vadiyle 4 milyon TL’lik vurgun yapan 12 kişi tutuklandı

Konteyner vadiyle 4 milyon TL’lik vurgun yapan 12 kişi tutuklandı

Konteyner vadiyle 4 milyon TL’lik vurgun yapan 12 kişi tutuklandı

Denizli’de depremzedelere konteyner vadiyle 4 milyon TL dolandırdıkları için adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de güvenlik güçleri, son zamanlarda sosyal medya ve internet üzerinden sahte satılık konteyner, ağaç ev, ahşap ev ve benzeri ilanlar vererek depremzede ile deprem bölgesine yardım etmek isteyen vatandaşların dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şüpheli şahısların, açık hat olarak tabir edilen GSM numaraları üzerinden ilan verdikleri, irtibat kurdukları müştekilerden başka şahıslar adına açılmış banka hesaplarına kaparo veya tam ücret almak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri, müştekilerden bu yöntemle yaklaşık olarak dört milyon TL dolandırdıkları tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda 17 şahıs yakalandı. Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda cep telefonu, banka hesap kartları, sim kartları, dijital materyaller, çeşitli ziynet eşyaları ve çok miktarda para ele geçirildi. “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adli makamlara sevk edilen 12 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Yurt Dünya 11.03.2023 11:59:58 0

İlginizi Çekebilir

1

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

2

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

3

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

4

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

5

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

6

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu:

7

Kahramanmaraş'ta "Asrın Felaketinde Gazetecilik Paneli" düzenlendi

8

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 106. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

9

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Antakya İlçe Başkanlığını ziyaretinde konuştu:

10

Dörtyol Kaymakamı Keklik'ten annesi vefat eden çocuğa doğum günü sürprizi